Przyprawa do wędzonki zbójnickiej Kostrzesia – to naturalne składniki bez dodatku soli i cukru, które pozwolą Ci na przygotowanie pysznych, aromatycznych i zdrowych potraw dla rodziny i przyjaciół.
Mieszanka idealnie komponuje się z mięsem z łopatki wieprzowej.
9,00 zł
Na stanie
Przyprawa do wędzonki zbójnickiej Kostrzesia – to naturalne składniki bez dodatku soli i cukru, które pozwolą Ci na przygotowanie pysznych, aromatycznych i zdrowych potraw dla rodziny i przyjaciół.
Mieszanka idealnie komponuje się z mięsem z łopatki wieprzowej.
✔️ 7 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 1 kg wędzonki.
✔️ Zalecamy siatkę wędliniarską 12
✔️ Składniki: pieprz czarny, czosnek, majeranek.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Mieszanka nie zawiera soli i glutaminianu sodu.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, gorczycę, seler, sezam, dwutlenek siarki.
Przepis na wędzonkę zbójnicką
Składniki:
łopatka wieprzowa
siatka wędliniarska rozmiar 100/12
przyprawy na 1 kg mięsa:
– peklosól – 17 g
– pieprz czarny drobno mielony – 3 g
– czosnek granulowany – 3 g
– majeranek – 1 g
Sposób przygotowania:
Mięso kroimy na kawałki, dodajemy peklosól razem z przyprawami i mieszamy.
Przygotowane mięso mielimy na sitku 13 mm, wyrabiamy i odstawiamy na 24
godziny. Następnie farsz nabijamy w siatkę o długości max. 40 cm. Rozgrzewamy
wędzarnie i odwieszamy na kije wędzarnicze. Wędzimy do uzyskania pięknego koloru
w temperaturze 50-60°C w następnej kolejności parzymy 40 min w temperaturze
75-80°C. Studzimy i gotowe.
Smacznego!
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.