Chmiel Ekuanot (USA) 2024 30g
9,00 zł
Gozdawa - American Black IPA - Seria Koneser
100,00 zł
Papierki wskaźnikowe pH do wina - lakmusowe
7,80 zł
NOWOŚĆ !!! Gozdawa - Kolner Bier 1,7 kg
62,60 zł
KOREK - zamknięcie beczki / mini kega
8,20 zł
Zacisk do wężyków, stalowy
3,00 zł
Zestaw surowców (słody) Belgian Blond 16,0 Blg
Od 62,00 zł
VLEYTO Wiśnia & Czeremcha – esencja smakowa z naturalnymi aromatami, 250 ml
29,10 zł
Przecier wiśniowy z jabłkiem 100% 250g
5,20 zł
Talerzyki papierowe 15cm deserowe 100szt - idealne na grilla
11,30 zł
Miska kuchenna do miksowania z pokrywką miarka GREY 2,5 l
20,00 zł
Deska do krojenia elastyczna 3 szt. 28x20 cm
16,73 zł
Nadziewarka pionowa 2,5kg
195,00 zł
Receptura Babci Leokadii - mieszanka do peklowania
5,80 zł
Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4 m
17,30 zł
Siatka wędliniarska +220C ( 22/400cm )
11,50 zł
Lampka Lampa Stołowa Led 3W Korek do Butelki Butelek Dekoracyjna USB Ozdoba
18,50 zł
Zegarek na rękę czarno-czerwony pasek pomysł na prezent
12,00 zł
Duży Pokrowiec Plandeka Wodoodporna na Samochód Całoroczna 5,05x1,9x1,5m
41,80 zł
Zegarek na rękę auto niebieski pasek prezent
19,50 zł
Termometr Do pieczenia, wędzenia, gotowania 0+120°
18,00 zł
Przyprawa do kiełbasy gajowego – to naturalne składniki bez dodatku soli i cukru, które pozwolą Ci na przygotowanie pysznych, aromatycznych i zdrowych potraw dla rodziny i przyjaciół.
Mieszanka idealnie komponuje się z mięsem – polecamy do przygotowania kiełbasy gajowego.
16,00 zł
Na stanie
Przyprawa do kiełbasy gajowego – to naturalne składniki bez dodatku soli i cukru, które pozwolą Ci na przygotowanie pysznych, aromatycznych i zdrowych potraw dla rodziny i przyjaciół.
Mieszanka idealnie komponuje się z mięsem – polecamy do przygotowania kiełbasy gajowego.
✔️ 100 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 9 kg domowego wyrobu.
✔️ Składniki: pieprz czarny, czosnek, czosnek niedźwiedzi, lubczyk liść, jałowiec.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Mieszanka nie zawiera soli i glutaminianu sodu.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, gorczycę, seler, sezam, dwutlenek siarki.
❇️ Przepis na kiełbasę Gajowego ❇️
Składniki:
Mięso (w proporcjach):
70% mięso z szynki (kl. 1)
30% mięso z golonki
Jelita wieprzowe 42
Przyprawa do kiełbasy gajowego 11g na 1kg mięsa
Peklosól 19g na 1kg mięsa
Przygotowanie:
Osobno w kostkę kroimy mięso z szynki oraz mięso z golonki.
Po umieszczeniu w dwóch różnych pojemnikach peklujemy przez 24-48h.
Jelita przepłukujemy w wodzie, a następnie moczymy przez około 2 godziny.
Mięso z szynki mielimy na szarpaku lub ewentualnie na sitku 13 mm.
Mięso z golonki mielimy na sitku 3 mm.
Mieszamy mięso oraz dodajemy przyprawę.
Farsz wyrabiamy do uzyskania pożądanej kleistości.
Szczelnie nadziewamy jelito, jednocześnie skręcając je w odcinkach po około 15 cm.
Przygotowane jelita z farszem odwieszamy na kijach do ociekania i osadzenia na około 2 godziny.
Wygrzewamy wędzarnię.
Po wygrzaniu wędzarni wieszamy w środku kiełbasę i wygrzewamy w temperaturze 50°C bez dymu przez około 30 minut.
Dokładamy drewno lub zrębki olcha/buk i wędzimy w temperaturze 55°C przez 4 godziny.
Na koniec podpiekamy kiełbasę w temperaturze 90°C i zostawiamy w wędzarni nawet na 8 godzin.
Dla lepszego efektu możemy kiełbasę podsuszyć dzięki czemu z każdym dniem będzie coraz lepsza.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.