
Jelita wołowe środkowe najczęściej stosowane są do kiełbasy lisieckiej, kiszki ziemniaczanej, kaszanki i pasztetowej.
8,00 zł
Na stanie
Naturalne jelita wołowe środkowe kalibrowane 50/55. Idealnie nadają się do domowych wyrobów wędzonych, gotowanych, parzonych oraz podsuszanych.
Jelita wołowe środkowe najczęściej stosowane są do kiełbasy lisieckiej, kiszki ziemniaczanej, kaszanki i pasztetowej.
W opakowaniu znajdują się 3szt jelita o długość 30cm
✅ PRZYGOTOWANIE JELIT PRZED NAPEŁNIENIEM FARSZEM:
Jelita należy wypłukać pod bieżącą wodą, również wewnątrz, następnie moczyć przez ok. 12 godzin w letniej wodzie mniej więcej w połowie moczenia należy wymienić wodę na świeżą. Jelita należy przelać pod bieżącą letnią wodą przed samym napełnieniem ich farszem dla uzyskania odpowiedniej elastyczności.
✅ PRZECHOWYWANIE JELIT PO OTWARCIU:
Opłukane jelita należy osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do słoika szczelnie zamknąć. W takiej formie jelita można przechowywać nawet 2 lata.
Firma Jelux została wielokrotnie nagrodzona wyróżnieniami oraz międzynarodowymi certyfikatami, co potwierdza, że nasze produkty są jednymi z najbardziej atrakcyjnych na rynku.
Długość jelit należy mierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary (po kalibracji, a przed zasoleniem). Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki
Kaliber
50/55
Długość
30cm
Rodzaj
wołowe
Przeznaczenie
na kiełbasę lisiecką, pasztetową
Ilość
3szt.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.