Jelita wołowe cięte środkowe 50/55 3szt.

Jelita wołowe środkowe najczęściej stosowane są do kiełbasy lisieckiej, kiszki ziemniaczanej, kaszanki i pasztetowej.

8,00 

Na stanie

SKU: 193982905 Kategorie: , ,

Naturalne jelita wołowe środkowe kalibrowane 50/55. Idealnie nadają się do domowych wyrobów wędzonych, gotowanych, parzonych oraz podsuszanych.

Jelita wołowe środkowe najczęściej stosowane są do kiełbasy lisieckiej, kiszki ziemniaczanej, kaszanki i pasztetowej.

W opakowaniu znajdują się 3szt jelita o długość 30cm

✅ PRZYGOTOWANIE JELIT PRZED NAPEŁNIENIEM FARSZEM:

Jelita należy wypłukać pod bieżącą wodą, również wewnątrz, następnie moczyć przez ok. 12 godzin w letniej wodzie mniej więcej w połowie moczenia należy wymienić wodę na świeżą. Jelita należy przelać pod bieżącą letnią wodą przed samym napełnieniem ich farszem dla uzyskania odpowiedniej elastyczności.

✅ PRZECHOWYWANIE JELIT PO OTWARCIU:

Opłukane jelita należy osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do słoika szczelnie zamknąć. W takiej formie jelita można przechowywać nawet 2 lata.

Firma Jelux została wielokrotnie nagrodzona wyróżnieniami oraz międzynarodowymi certyfikatami, co potwierdza, że nasze produkty są jednymi z najbardziej atrakcyjnych na rynku.

Długość jelit należy mierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary (po kalibracji, a przed zasoleniem). Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki

Kaliber
50/55
Długość
30cm
Rodzaj
wołowe
Przeznaczenie
na kiełbasę lisiecką, pasztetową
Ilość
3szt.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Jelita wołowe cięte środkowe 50/55 3szt.”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *