Chmiel Cascade (PL) 30g - granulat T-90 2024
4,50 zł
Kapsle jasnozielone 50 szt
7,00 zł
Słód Carafa (R) Special typ II 1100-1200 EBC Weyermann (R) - 1 kg
Od 10,00 zł
POJEMNIK FERMENTACYJNY 33l z kranem - przeźroczysty
39,00 zł
Zestaw surowców (słody) Weizenbock 15 Blg 20 litrów piwa
Od 60,00 zł
Gozdawa - Bohemia Pilsner - Seria Koneser
100,00 zł
Chmiel Citra (USA) 2024 50g
13,00 zł
Nastrzykiwarka 100 ml + 2 igły
20,20 zł
Aplikator do siatek wędliniarskich
52,00 zł
Solanka do wędzonek "Jelux" 172g na 3 kg
12,50 zł
Lejki zapasowe do nadziewarek Browin, 4 szt.
17,20 zł
Zegarek na rękę rower czerwony pasek prezent
19,50 zł
Zegarek na rękę rower czarny pasek prezent
19,00 zł
Zegarek na rękę retro pomarańczowy ozdobny pasek
11,00 zł
Lampka Lampa Stołowa Led 3W Korek do Butelki Butelek Dekoracyjna USB Ozdoba
18,50 zł
Zegarek na rękę KREDKI różowy pasek
Mieszanka do kiełbasy krakowskiej – to naturalne składniki bez dodatku soli oraz konserwantów, które pozwolą Ci na przygotowanie pysznych, aromatycznych i zdrowych potraw dla rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z mięsem – polecamy do przygotowania kiełbasy krakowskiej.
9,00 zł
Na stanie
Mieszanka do kiełbasy krakowskiej – to naturalne składniki bez dodatku soli oraz konserwantów, które pozwolą Ci na przygotowanie pysznych, aromatycznych i zdrowych potraw dla rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z mięsem – polecamy do przygotowania kiełbasy krakowskiej.
✔️ 50 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 5 kg domowego wyrobu.
✔️ Składniki: pieprz czarny, czosnek grys, kolendra, cukier, ziele angielskie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Mieszanka nie zawiera soli i glutaminianu sodu.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, gorczycę, seler, sezam, dwutlenek siarki.
Przepis na Kiełbasę Krakowską
Składniki:
mięso:
– 70% – łopatka wieprzowa
– 20% – boczek wieprzowy
– 10% – mięso z golonki wieprzowej
osłonka białkowa Ø65 karmelowa
przyprawy na 1 kg mięsa:
– peklosól – 18g
– przyprawa do krakowskiej – 8,5g
100 ml zimnej wody
Sposób przygotowania:
Mięso kroimy i peklujemy osobno 48 godz. Po tym czasie mielimy połowę łopatki
przez szarpak, a druga połowa zostaje pokrojona w kostkę 1×1 cm, 2×2 cm. Boczek
mielimy na 8mm. Do golonki dodajemy wszystkie przyprawy i mielimy przez sitko
makowe (najdrobniejsze). Do zmielonego mięsa dodajemy 100 ml zimnej wody i
dobrze wyrabiamy do kleistości. Odstawiamy na 2-3 godz. W tym czasie osłonki
moczymy w ciepłej wodzie około 1 godziny.
Po upływie czasu robimy batony około 1 kg. Wędzimy w temperaturze około 65°C
do uzyskania ciemnego koloru (około 4-5 godz). Następnie parzymy w temperaturze
80°C około 50 minut, po sparzeniu hartujemy w zimnej wodzie ok. 10 minut.
Po wystudzeniu w lodówce jest gotowa do spożycia.
Smacznego!
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.