Słód jęczmienny wędzony bukiem wnosi do piwa wyrazisty, dymny aromat oraz głębię smaku, idealny skład z piwami o bogatej, ciemnej barwie . Wędzenie na drewnie bukowym nadaje mu subtelne, leśne aromaty, które przenikają do gotowego trunku, tworząc kompleksowy bukiet i dodając piwu szlachetności. Doskonały wybór dla piwawarów, którzy szukają oryginalności.
Od 9,60 zł
Słód jęczmienny dymiony drewnem bukowym, niezastąpiony przy warzeniu piw w stylu: Bamberger Rauch, Alaskan Ale, Scottish Ale, Rauchock (Koźlak Wędzony).
Słód wędzony (smoked malt, rauchmalz), może stanowić nawet 100% zasypu podczas zacierania.
Efekty: specyficzny, „dymny” smak gotowego piwa.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.