Peklosól Sól peklująca 1 kg

Peklosól to niezastąpiony składnik dla wszystkich, którzy chcą przygotowywać domowe wędliny o określonych smakach i aromatach zapewniającym produkty domowe, równie profesjonalne jak te z najlepszych masarni. Podkreśla naturalny kolor mięsa.

6,00 

Na stanie

SKU: 70783197 Kategorie: , ,

Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.

Przeciwdziała ona namnażaniu się bakterii oraz utrwala czerwono-różową barwę mięsa.

Azotynowa sól peklująca (peklosól*) jest niezastąpiona w produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Peklowanie nawiązuje do jednego z najstarszych sposobów konserwowania żywności – konserwacji za pomocą soli. Peklosól zapewnia stabilność mikrobiologiczną mięsa, oddalając zagrożenie zatrucia jadem kiełbasianym; konserwuje mięso, dodając różowego koloru i pikantnego posmaku.

Korzyści z użycia azotynowej soli peklującej
Właściwości konserwujące
Możliwość dostosowania rodzaju soli do procesu produkcyjnego przedsiębiorstwa
Podkreśla naturalny kolor mięsa
Zapewnia stabilność mikrobiologiczną

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Peklosól Sól peklująca 1 kg”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *