
Peklosól to niezastąpiony składnik dla wszystkich, którzy chcą przygotowywać domowe wędliny o określonych smakach i aromatach zapewniającym produkty domowe, równie profesjonalne jak te z najlepszych masarni. Podkreśla naturalny kolor mięsa.
6,00 zł
Na stanie
Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.
Przeciwdziała ona namnażaniu się bakterii oraz utrwala czerwono-różową barwę mięsa.
Azotynowa sól peklująca (peklosól*) jest niezastąpiona w produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Peklowanie nawiązuje do jednego z najstarszych sposobów konserwowania żywności – konserwacji za pomocą soli. Peklosól zapewnia stabilność mikrobiologiczną mięsa, oddalając zagrożenie zatrucia jadem kiełbasianym; konserwuje mięso, dodając różowego koloru i pikantnego posmaku.
Korzyści z użycia azotynowej soli peklującej
Właściwości konserwujące
Możliwość dostosowania rodzaju soli do procesu produkcyjnego przedsiębiorstwa
Podkreśla naturalny kolor mięsa
Zapewnia stabilność mikrobiologiczną
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.