
Czereśnia – ten rodzaj drzewa pestkowego nada mięsu owocowy zapach z odrobiną goryczki. Najczęściej jest stosowane do podniesienia walorów smakowych wędzonych ryb słodkowodnych.
10,00 zł
Na stanie
Zrębki z naszej oferty są wolne od zarodników pleśni i grzybów, a także innych drobnoustrojów znajdujących się w przerabianej masie drzewnej. Dokładamy wszelkich starań, by nasze zrębki drzewne spełniały najwyższe standardy, dlatego też poddawane są obróbce suszenia w temperaturze ok. 600ºC. Dzięki temu wędliny przygotowane przy pomocy zrębków wędzarniczych posiadają wyjątkowy smak i aromat. Zapewniamy najwyższą jakość naszych produktów.
Czereśnia – ten rodzaj drzewa pestkowego nada mięsu owocowy zapach z odrobiną goryczki. Najczęściej jest stosowane do podniesienia walorów smakowych wędzonych ryb słodkowodnych.
Właściwości zrębków wędzarniczych:
suche – wilgotność to zaledwie 10% (+/- 2%), wolne od grzybów, pleśni i drobnoustrojów, czyste, dokładnie odpylone, starannie wysortowane. Dostępne zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego. Zrębki wędzarnicze doskonale nadają się do wędzenia we wszystkich typach wędzarni. Uniwersalność zrębków z naszej oferty sprawia, że pasują do wszystkich typów wędzarni i dymogeneratorów (wystarczy dobrać odpowiednią frakcję).
Stosowanie zrębków wędzarniczych:
Zrębki stosuje się jako zamiennik drewna do wędzenia. W przypadku tradycyjnych wędzarni opalanych drewnem należy najpierw uzyskać dużą ilość żaru z drewna. Zrębki sypie się na żar w niedużych porcjach do momentu uzyskania pożądanego efektu. W celu wygenerowania większej ilości dymu, zrębki można zwilżyć.
Waga
1 kg
Kraj pochodzenia
Polska
Drzewo
czereśnia
Klasa
08
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.