PODPIWEK 100G
6,00 zł
Słód karmelowy ciemny Caraaroma 300-400 EBC Weyermann 1 kg
Od 9,90 zł
Piwowar domowy - Full zestaw
220,00 zł
Słód pszeniczny Grodziski wędzony dębem 4-6 EBC Weyermann 0,5 kg
Od 5,60 zł
Słód karmelowy 300 Viking Malt (200-400 EBC) 0,5kg
Od 4,40 zł
Gozdawa - Belgian Blonde Ale
62,60 zł
Dropsy czeskie 50 szt - do refermentacji piwa lub cydru
21,30 zł
Syrop do SodaStream Mountain Dew bez cukru 440ml
24,00 zł
Zakrętka fi66 złota - 10szt.
4,30 zł
Docisk - sitko do słoików fi 82 - do przetworów, kiszonek i octu
1,90 zł
12x Lunchbox Śniadaniówka Pudełka na Żywność Plastikowe Pojemniki Zestaw
49,10 zł
Pojemnik na warzywa i owoce czarny 29x21x16 cm
15,00 zł
17,50 zł
Na stanie
Jelita wieprzowe 28/30 10m na pasku do kiełbasy podwawelskiej, zwyczajnej, śląskiej, wiejskiej itp. Doskonałe do wyrobu wędlin wędzonych, parzonych, gotowanych oraz dojrzewających bezpośrednio od producenta Jelux Polska
Naturalne jelita wieprzowe w kalibrze 28/30 ex w krótkich odcinkach przygotowane specjalnie dla klienta do domowej, super łatwej, produkcji poprzez nałożenie na paski.
Tak przygotowane osłonki naturalne pozwalają klientowi bez najmniejszego problemu nałożyć jelito na lejek nadziewarki.
W jednym opakowaniu zasolonych jelit z ilością 10 metrów znajduje się 5 szt. pasków spakowanych w siatkę.
Idealnie sprawdzają się w produkcji domowych wyrobów. Przeznaczone do kiełbasy podwawelskiej, zwyczajnej, śląskiej , wiejskiej itp. Doskonałe na wyroby wędlin wędzonych, parzonych, gotowanych oraz dojrzewających, bezpośrednio od producenta JELUX Polska.
Korzyści wynikające z używania produktu na pasku :
uproszczona procedura nakładania na lejek
100 % wykorzystania jelita naturalnego
oszczędność czasu w procesie produkcji wędlin
PRZYGOTOWANIE JELIT PRZED NAPEŁNIENIEM FARSZEM
Przed użyciem należy jelito wyjąć z siatki ale nie zdejmować z paska .
Przepłukać dokładnie pod bieżącą wodą z soli, na zewnątrz i przez środek paska, następnie namoczyć jelito na pasku przez około dwie godziny w wodzie nie przekraczającej 35 stopni C.
Po tym czasie jelito naturalne powinno swobodnie przesuwać się po pasku na którym jest umieszczone.
W kolejnym kroku nakładamy końcówkę paska wraz z jelitem na lejek nadziewarki o odpowiednim fi dobranym do kalibru jelita naturalnego i jednym ruchem ręki w kierunku nadziewarki zdejmujemy/wyciągamy pasek. Jelito umieszczone na lejku do nadziewania zawiązujemy na końcówce i możemy przystąpić do nadziewania farszem.
PRZECHOWYWANIE JELIT PO OTWARCIU:
Opłukane jelita należy osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do słoika szczelnie zamknąć. W takiej formie jelita można przechowywać nawet 2 lata.
Firma JELUX POLSKA została wielokrotnie nagrodzona wyróżnieniami oraz międzynarodowymi certyfikatami, co potwierdza, że nasze produkty są jednymi z najbardziej atrakcyjnych na rynku.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.