
Marynata do kurczaka – to naturalne składniki bez dodatku glutaminianu sodu, które pozwolą Ci na przygotowanie pysznych, aromatycznych i zdrowych potraw dla rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z różnymi rodzajami mięs – polecamy do przygotowania soczystego kurczaka.
13,15 zł
Na stanie
✔️150g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok.5kg domowego wyrobu.
✔️Składniki: czosnek, sól, papryka słodka, oregano, papryka ostra, pieprz czarny, cebula, mielona skórka cytryny, kurkuma, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Produkt może zawierać: soję, seler, gorczycę, zboża zawierające gluten, tj. pszenicę, dwutlenek siarki
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis na kurczaka z piekarnika Jelux (na 1 kg mięsa)
Składniki:
Kurczak w całości lub elementy kurczaka (udka, pałki, piersi)
Marynata do kurczaka Jelux– 30-35 g
Olej rzepakowy – 50-70 ml
Sposób przygotowania:
Mięso płuczemy pod zimną wodą, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
Do odpowiedniego naczynia wlewamy odmierzony olej rzepakowy, wsypujemy zalecaną ilość marynaty do kurczaka Jelux i dokładnie mieszamy.
Obtaczamy lub dokładnie smarujemy kawałki mięsa marynatą za pomocą pędzelka silikonowego z każdej strony.
Odstawiamy mięso do lodówki na około 3-4 godziny, aby dobrze się zamarynowało.
Po tym czasie kurczaka pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C w zależności od wybranego elementu mięsa:
Pierś kurczaka – około 30-35 minut
Udka/pałki kurczaka – około 1,5 godziny
Kurczak w całości – około 1,5–2 godziny
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.