Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi 73mm(120oC)

Osłonka poliamidowa służy do przygotowywania domowych wyrobów garmażeryjnych i wędliniarskich.

13,70 

Na stanie

SKU: 310501 Kategorie: , ,

Pozwala na samodzielne wykonanie parzonych wędlin takich jak salceson, pasztetowa, szynka, metka, mielonka, mortadela, kaszanka. Nadaje się do przygotowania potraw metodą sous vide.


Sposób użycia:

Przed użyciem moczyć w wodzie o temperaturze max. 40°C przez około 15 minut. Podczas moczenia cała osłonka powinna być zanurzona w wodzie. Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać, a następnie poddać obróbce odpowiedniej dla danego rodzaju wędliny.

Maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 100°C. Po obróbce termicznej chłodzić powietrzem, nie stosować szokowego natrysku zimną wodą.


Osłonki przechowywać w czystym, suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze do 25°C.


Posiada atest PZH.


Wytrzymałość termiczna: 100°C

Opakowanie jednostkowe zawiera 8 mb ± 5%

Średnica: 73 mm

Wyprodukowane w UE.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi 73mm(120oC)”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *