Brak produktów
Korkownice ręczne wykonane są z wytrzymałego tworzywa sztucznego. W ich skład wchodzi zwężająca się stożkowo tuleja z tłokiem.
Korkownica tego typu nie nadaje się do korkowania butelek z wywiniętą szyjką.
Użytkowanie:
Proces korkowania polega na ściśnięciu korka w trakcie przetłaczania go przez tulejkę w efekcie, czego na wyjściu z korkownicy osiąga on średnicę mniejszą od średnicy butelki. Tłok w tego rodzaju korkownicach popychany jest ręcznie lub przy użyciu młotka gumowego (stąd tą grupę korkownic często nazywa się „młotkowymi”).
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...