Brak na stanie
27,00 zł
Brak w magazynie
Suszone jelita to innowacyjny produkt, w 100% naturalny. Osłonki wykonane są z kilku warstw najlepszej jakości jelit wieprzowych. Wypróbuj koniecznie nasze nowości. Jelita suszone to idealny wybór! Z ich użyciem przygotujesz domowe kiełbasy, wędliny – takie jak kiełbasa żywiecka, kiełbasa krakowska i inne. W 100% naturalne – suszone jelita to w pełni naturalny produkt, idealna ekologiczna alternatywa dla białkowych i poliamidowych osłonek wędliniarskich. Suszone jelita nadają się do spożycia. Doskonała wytrzymałość – w przypadku tych jelit nie musisz martwić się o pękanie, to supermocny produkt, który nigdy Cię nie zawiedzie. Łatwo usuniesz go z gotowego wyrobu. Jednorodna kalibracja – z suszonymi jelitami stworzysz idealne wędliny o jednorodnej średnicy, takie jak z profesjonalnych masarni. Idealne dopasowanie i ekstrakcja wilgoci – suszone osłonki perfekcyjnie dopasowują się do wsadu mięsnego oraz zapewniają szybsze suszenie i dokładniejszą penetrację dymu podczas wędzenia kiełbas. Łatwe do przechowywania – suszone jelita Browin nie wymagają specjalnych, chłodniczych warunków przechowywania, tak jak ma to miejsce w przypadku tradycyjnych naturalnych jelit. Na ok 4,5 kg mięsa – opakowanie zawiera 4 sztuki suszonych jelit, które pomieszczą do 4,5 kg wsadu mięsnego. Poznaj naszą nowość! Idealny produkt dla domowego wędliniarstwa. Naturalne suszone jelita wieprzowe do kiełbas i wędlin o średnicy 65 mm. Opakowanie zawiera 4 sztuki suszonych jelit o długości ok. 30 cm. To produkt w 100% naturalny, charakteryzujący się doskonałą wytrzymałością, jednolitością i kalibracją. Osłonki idealnie dopasowują się do wyrobów mięsnych, zapewniają lepszą ekstrakcję wilgoci, co wpływa na szybkość suszenia i dokładniejszą penetrację dymu podczas wędzenia. Ze względu na suszoną formę, jelita te przechowywać można w temperaturze pokojowej. Sposób użycia: Zanurz osłonki na 5 min. w letniej wodzie. Następnie nadziej je farszem i postępuj dalej zgodnie z przepisem na wybraną wędlinę. Każda osłonka zaślepiona jest z jednej strony, poprzez owalne wyprofilowanie. Drugi koniec wypełnionej osłonki zwiąż sznurkiem lub użyj zaciskarki wędliniarskiej. W razie potrzeby długość jelita możesz dowolnie skracać. Jelita suszone to naturalny produkt, nadają się do spożycia, jednak bez problemu usuniesz je z gotowego wyrobu. Niewykorzystaną, uwodnioną osłonkę pozostawić możesz do wyschnięcia i użyć następnym razem. Składniki: jelita wieprzowe.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.