Osłonka białkowa karmel 55mm 5m

Przy wykorzystaniu osłonki w prosty i bezproblemowy sposób przygotujesz domowe wędliny i kiełbasy parzone oraz wędzone takie jak żywiecka, krakowska i szynkowa. Osłonka sprawdzi się również do przygotowywania kiełbas długo dojrzewających.

11,50 

Na stanie

SKU: 70783147 Kategorie: , ,

Wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych.

✅ Osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin i kiełbas takich jak:

żywiecka,
krakowska,
szynkowa,
kiełbasy długo dojrzewające
✔️ Proste użycie — osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 15 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce.

✔️ Posiada atest PZH — produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach.

➡️ Dane szczegółowe:

osłonka posiada wytrzymałość termiczną do 100°C
osłonka jest dostępna w kolorze karmelowym w odcinkach 10 metrowych o średnicy 55 mm
wysokiej jakości osłonka wędliniarska, białkowa pochodzenia zwierzęcego – pozyskana z dwoiny bydlęcej
osłonka dopuszczona do kontaktu z żywnością umożliwia parzenie w max. temp. 75°C, wędzenie 90°C oraz obróbkę zimnym dymem w max. temp. 40°C
Uwaga! Przed napełnieniem osłonkę należy moczyć przez 15 min w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 litr wody).

Przy jej wykorzystaniu w prosty i bezproblemowy sposób przygotujesz domowe wędliny i kiełbasy parzone oraz wędzone takie jak żywiecka, krakowska i szynkowa. Osłonka sprawdzi się również do przygotowywania kiełbas długo dojrzewających.

Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy.

Długość
5m
Średnica
55mm
Rodzaj
białkowa

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Osłonka białkowa karmel 55mm 5m”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *