Brak na stanie
Anhydrous Citric Acid 25g – Kwasek cytrynowy bezwodny 25g Kwasek cytrynowy jest regulatorem kwasowości i przeciwutleniaczem stosowanym w przemyśle spożywczym. Bezwodny kwasek cytrynowy jest dużo wyższej jakości, mniej zanieczyszczony i bardziej sypki niż powszechnie i tanio sprzedawany zwykły kwasek cytrynowy jednowodny. Używany w produkcji piwa, wina, soków, aromatów, wódek, etc… Ma głównie zastosowanie przy fermentacji nastawów owocowych, cukrowych, miodów pitnych, fermentacji win z suszonych owoców czy przy sporządzaniu zacierów, wszędzie tam gdzie odpowiednia kwasowość jest gwarancją prawidłowej pracy drożdży oraz hydrolizy skrobi. Produkt drażniący dla oczu. Zapakowano w Szwecji.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.