Brak na stanie
12,10 zł
Brak w magazynie
Wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych. ✅ Osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin i kiełbas takich jak: żywiecka, krakowska, szynkowa, kiełbasy długo dojrzewające ✔️ Proste użycie — osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 15 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce. ✔️ Posiada atest PZH — produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach. Dane szczegółowe: osłonka posiada wytrzymałość termiczną do 100°C osłonka jest dostępna w kolorze bezbarwnym w odcinkach 5 metrowych o średnicy 65 mm wysokiej jakości osłonka wędliniarska, białkowa pochodzenia zwierzęcego – pozyskana z dwoiny bydlęcej osłonka dopuszczona do kontaktu z żywnością umożliwia parzenie w max. temp. 75°C, wędzenie 90°C oraz obróbkę zimnym dymem w max. temp. 40°C Uwaga! Przed napełnieniem osłonkę należy moczyć przez 15 min w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 litr wody). Długość 5m Średnica 65mm po napełnieniu Kolor transparent/ecru
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.