kapslownica dwuramienna ETERNA
55,00 zł
Coopers - European Lager
74,00 zł
Zestaw surowców (ekstrakty) - jasne ALE 12 BLG 20 litrów
97,00 zł
Kapslownica stołowa GRIFO
125,00 zł
Słód pilzneński Viking Malt (3.2-4.5 EBC) 1kg
Od 7,10 zł
Gips Piwowarski
2,50 zł
Słód żytni 3-8 EBC Weyermann 0.5 kg
Od 5,20 zł
Wkład do frytkownicy Air Fryer beztłuszczowej papierowy kwadratowy 23x23 cm 100 szt.
18,00 zł
Forma do kostek lodu silikonowa beżowa 16,5 cm MISTY
16,50 zł
Wkład do frytkownicy beztłuszczowej Air Fryer papierowy okrągły 23 cm 100 szt.
17,30 zł
Wykałaczki patyki drewniane szpikulce do szaszłyków długie zestaw 50 szt. 40 cm
7,00 zł
Etykiety samoprzylepne na słoiki czarne 28 szt.
3,60 zł
Termometr pokojowy ze złotą skalą
8,20 zł
Zegarek na rękę WĄSY jasno różowy pasek
Zegarek na rękę retro pomarańczowy ozdobny pasek
11,00 zł
Książka "Tworzenie destylatów od A do Ż"
45,00 zł
Zegarek na rękę WĄSY czarny pasek
14,00 zł
Cukromierz przyrząd pomiarowy, niezbędny przy nastawianiu domowych piw, win i innych trunków. Z jego pomocą w szybki i prosty sposób zmierzysz zawartość cukru w badanym płynie.
19,50 zł
Na stanie
Areometr do pomiaru stężenia cukru wyrażanego w stopniach Ballinga.
Cukromierz przyrząd pomiarowy, niezbędny przy nastawianiu domowych piw, win i innych trunków. Z jego pomocą w szybki i prosty sposób zmierzysz zawartość cukru w badanym płynie.
Dołączona do miernika plastikowa probówka jest trwała i nietłukąca.
Przyrząd skalowany jest w temperaturze 20°C, dlatego najlepiej pomiaru dokonywać w analogicznych warunkach.
Odczyt pomiaru ułatwiają kolorowe, opisane na skali zakresy dotyczące rodzaju trunku oraz etapu fermentacji.
Sposób użycia:
Badanie moszczu winiarskiego
W celu dokonania pomiaru wystarczy, umieścić cukromierz w probówce i wypełnić ją taką ilością płynu, aby pływak swobodnie się unosił, nie dotykał dna i ścianek probówki. Płyn nie powinien zawierać cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Wynik odczytuje się ze skali na podstawie górnego menisku. Dla ułatwienia, na skali zaznaczono różnymi kolorami zakresy początkowych stężeń cukru w moszczu, dla różnego rodzaju win, które chcemy otrzymać:
Uwaga:
Dla prawidłowego przebiegu fermentacji ważnym jest, by stężenie cukru przed jej rozpoczęciem nie przekroczyło 22 do 25°Blg.
Jeżeli preferujesz wina bardzo słodkie dodawaj cukier w kilku porcjach np.: w 1, 5 i 12-tym dniu fermentacji. Wino można również dosłodzić po zakończeniu, gdy fermentacja dobiegnie końca.
Badanie brzeczki piwnej
Pomiaru zawartości cukru w brzeczce piwnej dokonuje się w analogiczny sposób jak dla nastawu wina.
Na skali zaznaczono zakres zalecanych początkowych stężeń cukru w brzeczce kolorem bursztynowym (8 – 10°Blg).
Fermentację brzeczki piwnej uznaje się za zakończoną, gdy odczyt mieści się w przedziale oznaczonym kolorem zielonym (0 – 2°Blg).
W skład zestawu wchodzą:
Wymiary produktu:
cukromierz:
probówka:
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.