Marynata do golonki – mieszanka ziół i przypraw, 70 g

Starannie dobrane zioła i przyprawy – idealna mieszanka, która nada Twojej golonce doskonały smak, aromat oraz wygląd. Pieczona, grillowana czy duszona – odpowiednio przygotowana i przyprawiona golonka zawsze będzie pysznym i atrakcyjnym daniem.

5,70 

Na stanie

SKU: 410031 Kategorie: , ,
  • Pyszna domowa golonka – idealnie dobrana mieszanka ziół i przypraw, która podkreśli smak i aromat każdej golonki. 
  • Do golonek przyrządzanych na różne sposoby – marynata dedykowana do golonek pieczonych, grillowanych czy duszonych. W każdej postaci danie będzie doskonale przyprawione.
  • Bez cukru, glutaminianu sodu i nitrytu – Twoje ulubione golonki będą teraz nie tylko smaczne, ale także zdrowsze. 
  • Wydajny produkt gotowy do użycia – zawartość opakowania (70 g mieszanki) wystarczy na przygotowanie ok. 2 kg pysznych golonek. 
  • Szybko i prosto –
    marynata do szybkiego i łatwego zastosowania. Golonkę wystarczy
    natłuścić olejem i natrzeć marynatą, by zioła i przyprawy mogły zacząć
    działać.

Mieszanka starannie dobranych ziół i
przypraw, dzięki której przygotowywane golonki zyskają doskonały smak,
aromat oraz wygląd. Marynatę tę doceni każdy miłośnik domowych mięs, a
zwłaszcza wybornie przyprawionych, apetycznych golonek. Możesz ją
zastosować do pieczenia, grillowania, duszenia – w każdej postaci danie
będzie przyprawione tak jak lubisz. 

Wybierając naszą Marynatę do
golonki, stawiasz na wysokiej jakości składniki, zmieszane w idealnych
proporcjach, a także na zdrowsze menu. Mieszanka nie zawiera cukru,
glutaminianu sodu i nitrytu. 

Przygotuj aromatyczne i apetyczne
golonki – dla rodziny i przyjaciół. Zawartość opakowania (70 g
mieszanki) wystarczy na przygotowanie ok. 2 kg pysznej golonki.

Masa netto: 70 g – porcja na 2 kg

Przepis na 1,5-2 kg pieczonej golonki

 

Składniki: 

  • golonki wieprzowe z kością i ze skórą (1,5-2 kg)
  • 4 marchewki
  • 3 pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 5 łyżek stołowych oleju
  • 1 szklanka wody
  • 1 piwo porter – opcjonalnie
  • 1 op. Marynaty do golonki

 

Przygotowanie: 

Golonki
umyj i ewentualnie opal, by dokładnie usunąć włoski. Natnij skórę w
kilku miejscach, wzdłuż porcji. Golonki obtocz w 3 łyżkach oleju,
dokładnie obsyp i natrzyj Marynatą do golonki. Pozostaw na ok. 12 godzin
w lodówce, pod przykryciem. Ok. 30 minut przed pieczeniem wyjmij
golonki z lodówki. W przypadku golonek tylnych możesz nastrzyknąć je w
kilku miejscach solanką (pół łyżeczki soli rozpuść w 50 ml zimnej wody).
Przygotuj warzywa: obierz je i pokrój – marchewkę i pietruszkę w
słupki, cebulę w piórka, a czosnek w plasterki. Całość umieść w
brytfannie lub garnku rzymskim, podlej dwoma łyżkami stołowymi oleju
oraz szklanką wody. Warzywa umieść po bokach i na golonce. Całość
przykryj i włóż do letniego piekarnika (podgrzanego do ok. 50°C).
Rekomendujemy pieczenie w temperaturze 200°C przez 1 godzinę (z grzaniem
górnym i dolnym, z termoobiegiem). Następnie podlej golonki piwem i
kontynuuj pieczenie przez kolejną godzinę, zmniejszając temperaturę do
170°C. Po tym czasie sprawdź, czy mięso zaczęło odchodzić od kości –
jeśli tak, to zdejmij pokrywkę i pozostaw mięso jeszcze na 30 min, by
się dobrze podpiekło. 

 

Składniki marynaty: sól
niejodowana, przyprawy (czosnek granulowany, pieprz czarny, kmin
rzymski, ziele angielskie, papryka słodka wędzona, papryka ostra chili),
majeranek, substancja przeciwzbrylająca: E 536.

 

Uwaga!

Przechowywać w suchym miejscu, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni UV.

Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.

Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr partii na opakowaniu.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Marynata do golonki – mieszanka ziół i przypraw, 70 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *