
4,80 zł
Brak w magazynie
Drożdże aktywne, suszone Enovini® OK RED są dedykowane dla winiarzy, którzy produkują wina z czerwonych winogron i wiśni. Z tymi drożdżami Twoje wina będą lepsze niż kiedykolwiek wcześniej.
Enovini® OK RED to suszone drożdże winiarskie redukujące kwasowość win z czerwonych owoców zawierających kwas jabłkowy. To drożdże odpowiednie do win z wiśni i ciemnych winogron. Drożdże Enovini® OK RED zapewnią Twoim winom zbalansowany smak i pełen, owocowy bukiet.
Właściwości drożdży Enovini® OK RED pozwalają obniżyć zawartość kwasu jabłkowego w winach wiśniowych i gronowych o 20-24%.
Opakowanie pozwala na uzyskanie 25 L wina o mocy do 14 %. Drożdże są proste w użyciu, nie ma konieczności ich wstępnego namnażania.
Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml przegotowanej wody, wystudzonej do temp. 30°C. Całość pozostaw na 20 min w temp. pokojowej, następnie wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina. Zalecane początkowe stężenie cukru – max 20°Blg, a kwasowość maksymalnie 14 g/L (najlepiej 12 – 13 g/L). Fermentację prowadź w temp. 20 – 25°C. Gdy stężenie cukru spadnie do ok. 10 ºBlg (w 2 – 3 dniu) dodaj kolejną porcję cukru, np. 50 g/L. Czynność możesz powtórzyć w 5 – 6 dniu fermentacji.
Uwaga: Optimum działania drożdży uzyskasz postępując zgodnie z powyższymi informacjami.
Składniki:
drożdże Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu.
Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia. Przechowywać w suchym miejscu w temp. pokojowej.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.