Gozdawa – Bavarian Wheat 11 10g

To szczep niemieckich drożdży górnej fermenacji dedykowany dla piw pszenicznych.

8,80 

Na stanie

To szczep niemieckich drożdży górnej fermenacji

dedykowany dla piw pszenicznych.

Temperatura fermentacji 16-26 ºC.
Temperatura optymalna fermentacji 22-25 ºC.

Celem otrzymania specyficznych posmakow charakterystycznych

dla piw pszenicznych, fermentacja w warunkach domowych

powinna przebiegać w górnej dopuszczalnej temperaturze.

Posmaki bananowo-estrowe temperatura fermentacji powyżej 24°C.

Odfermentowanie niskie.

Flouklacja niska.

Tolerancja na alkohol do 7,7%

Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić

w temperaturze 27 ºC +/- 3 ºC.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Gozdawa – Bavarian Wheat 11 10g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *