
To szczep niemieckich drożdży górnej fermenacji dedykowany dla piw pszenicznych.
8,80 zł
Na stanie
To szczep niemieckich drożdży górnej fermenacji
dedykowany dla piw pszenicznych.
Temperatura fermentacji 16-26 ºC.
Temperatura optymalna fermentacji 22-25 ºC.
Celem otrzymania specyficznych posmakow charakterystycznych
dla piw pszenicznych, fermentacja w warunkach domowych
powinna przebiegać w górnej dopuszczalnej temperaturze.
Posmaki bananowo-estrowe temperatura fermentacji powyżej 24°C.
Odfermentowanie niskie.
Flouklacja niska.
Tolerancja na alkohol do 7,7%
Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić
w temperaturze 27 ºC +/- 3 ºC.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.