Hibiskus charakteryzuje się przyjemnym kwaskowym smakiem i bardzo charakterystycznym aromatem. Idealny dodatek do dżemów, konfitur, a także napojów: herbaty, nalewek itp. Dodaje się go również do trunków w celu ożywienia koloru (nadaje im piękny czerwony kolor).
4,50 zł
Na stanie
Hibiskus charakteryzuje się przyjemnym kwaskowym smakiem i bardzo charakterystycznym aromatem. Idealny dodatek do dżemów, konfitur, a także napojów: herbaty, nalewek itp. Dodaje się go również do trunków w celu ożywienia koloru (nadaje im piękny czerwony kolor).
Hibiskus w piwie:
Podobnie jak chmiel aromatyczny, dodaje się albo do kotła na koniec gotowania brzeczki, albo do fermentora w ostatniej fazie fermentacji cichej (analogia do „chmielenia na zimno”). Podobnie jak w przypadku chmielenia na zimno, dodatek do fermentora daje silniejszy efekt, ale niesie też ryzyko infekcji. Można też przygotować dekokt (herbatę, wywar) z przyprawy i dodać ją w fazie butelkowania.
A może chcesz spróbować Karkade – orzeźwiającego, tradycyjnego napoju prosto z Senegalu? Zalej 2 łyżki suszonego hibiskusa i odstaw na minimum 2 godziny, następnie przefiltruj i ewentualnie posłodź. Do napoju można dodać sporo mięty, kardamon, wanilię, skórkę pomarańczy czy cytryny.
Opakowanie: metalizowana saszetka z 20 g hibiskusa.
Uwaga: Przechowywać w nieprzeźroczystym, zamkniętym opakowaniu w suchym i zaciemnionym miejscu.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.