Nowy produkt

44 Przedmioty

Drożdże Turbo X-Pure 21,3% 48h - 135g

9,60 zł

Więcej informacji

Drożdże Turbo X-Pure 21,3 % to jedyne na rynku drożdże fermentujące do 21,3 % alkoholu.

Istotne cechy:

  • Nowatorski produkt — Turbo X-Pure to wysokiej jakości drożdże do nastawów wysokoprocentowych. Dzięki dużej odporności na alkohol zastosowana mieszanka drożdży i pożywki fermentuje, aż do 21,3% !​
  • Do nastawów cukrowych, owocowych i zbożowych — specjalnie skomponowana mieszanka nadaje się do fermentacji różnych surowców, z powodzeniem przygotujesz więc przy użyciu tych drożdży trunki zbożowe, jak i owocowe!
  • Czysta fermentacja podczas fermentowania nastawów drożdże nie wydzielają nieprzyjemnych zapachów! Nie musisz więc obawiać się o przykrą woń w pomieszczeniu, w którym przechowujesz swoje nasatwy!
  • Na 25 L nastawu - jedna saszetka drożdży Turbo X-Pure pozwoli Ci na przygotowanie do 25 L nastawu.
  • Zalecana temperatura fermentacji 20-25⁰C - to optymalna temperatura pracy drożdży, zapewniająca odpowiednie odfermentowanie w określonym czasie. Przygotowanie ulubionego trunku nie powinno więc sprawiać problemów!

Opis produktu:

Czysta moc i znakomita jakość — z Turbo X-Pure proces fermentacji przebiega w sposób idealny — szybko i wydajnie. Ten nowatorski produkt to mieszanka dwóch wysokoalkoholizujących, aktywnych szczepów drożdży gorzelniczych oraz odpowiednio dobranej pożywki, wspomagającej ich rozwój. Dzięki niej z łatwością przygotujesz w domowym zaciszu (wymagana temperatura fermentacji to 20-25 stopni) swoje ulubione nastawy cukrowe, owocowe i zbożowe. Turbo X-Pure to nowatorski produkt, który fermentuje, aż do 21,3%! Jedna saszetka drożdży wystarcza na 25 L nastawu, a w zależności od oczekiwanej wartości alkoholu wystarczy dodać do niego od 6 do 9 kg cukru! Zaletą mieszanki Turbo X-Pure jest również przebieg procesu — z tymi drożdżami nie musisz przejmować się powstawaniem nieprzyjemnych zapachów podczas produkcji Twoich ulubionych trunków!

Sposób użycia: 

Wybierz wariant fermentacji (patrz tabela). Do pojemnika fermentacyjnego wsyp pierwszą porcję cukru i rozpuść ją w odpowiedniej ilości letniej wody o temperaturze 25-30⁰C. Następnie wsyp całą zawartość torebki i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany roztwór fermentuj przez określoną w tabeli ilość dni (zgodnie z wybranym wariantem), w temp. 20-25⁰C. Zachowanie odpowiedniej temperatury fermentacji jest warunkiem koniecznym do osiągnięcia założonej zawartości alkoholu w nastawie.
 * Dla nastawów z ilością cukru większą niż 7 kg drugą porcję cukru dodaj ostrożnie po 24 godzinach. Najlepiej dodać ok. 100g cukru i poczekać aż piana opadnie - następnie dodać resztę cukru. Zapobiegnie to wylaniu się nastawu.
Uwaga: nastaw będzie się pienił!
Dla uzyskania najlepszego efektu polecamy wyklarowanie nastawu po zakończeniu fermentacji.

Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.

Składniki: drożdże, fosforan potasu, siarczan magnezu, węglan wapnia, chlorowodorek tiaminy.

Masa netto: 135 g

Wariant

I

II

III

IV

Alkohol

15

17

19

21,3

Cukier

Porcja (I)

6

7

7*

7*

Porcja (II)

-

-

1

2

Woda

22

21

20

19

Dni

2

3-5

5-7

7-14

 

 

 

 

 

 

 

 * Dla nastawów z ilością cukru większą niż 7 kg drugą porcję cukru dodaj ostrożnie po 24 godzinach. 

21 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane