
Zalety stosowania zakwasu:
Przepis na wypiek 750 g chleba z zakwasem pszennym
Składniki:
Piekarnik:
Z wymienionych składników wyrób ciasto – do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu – do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200?C.
Automat do wypieku chleba:
Do misy automatu dodaj w podanej kolejności wymienione składniki i ustaw program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.
Składniki: zmielone produkty pszenne, suszone drożdże S.cerevisiae, mąka pszenna, kultury starterowe zakwasu, olej roślinny, guma arabska (E414), kwas askorbinowy (E300), monostearynian sorbitolu (E491).
Produkt naturany, ulega zmianom. Informacje o alergenach: zawiera gluten. Przechowywać w suchym, chłodnym, zacienionym miejscu.
UWAGA: Produkt pełnowartościowy sprzedawany w opakowaniu zastępczym.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.