Niezawodne suszone drożdże piekarskie do wypieku pizzy.
Zalety:
– krótszy czas ugniatania ciasta
– zwiększają rozciągliwość ciasta co jest wskazane przy robieniu ciasta do pizzy
Składniki:
– 300 g mąki pszennej (najlepiej typ 00)
– 1 łyżeczka soli
– 0,3 g suszonych drożdży Browin
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek
– 200 ml letniej wody
Przepis:
Do miski wsyp mąkę, sól i drożdże. Wszystko delikatnie wymieszaj. Dodaj powoli letnią wodę. Wyrabiaj 10 minut na blacie lub stolnicy oprószonej mąką, do momentu aż ciasto stanie się jednolite i elastyczne ( ciasto zacznie odchodzić od ścianek naczynia).
Następnie ciasto ponownie krótko wyrabiaj z oliwą z oliwek. Przykryj czystą bawełnianą ściereczką i pozostaw na 30-45 minut do wyrośnięcia ( ciasto podwoi swoją objętość) w ciepłym miejscu.
Po wyrośnięciu oprósz ciasto mąką, rozwałkuj i uformuj, tak aby uzyskać cienki placek.
Następnie piecz z ulubionymi dodatkami około 10-15 minut w temperaturze 250C.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.