Brak produktów
Nowy produkt
20 Przedmioty
Odkwaszacz.
Uniwersalny środek do obniżenia kwasowości moszczów ( win ) owocowych i gronowych.
PORCJA 15 g NA 10-20 L MOSZCZU
Skład: węglan wapnia CaCO3
Sposób użycia:
Węglan wapnia rozpuścić w 100 ml wody, dodać do moszczu ( wina ), dokładnie wymieszać. Po dobie moszcz zlać znad utworzonego osadu.
Nie należy przekraczać dawki 15 g na 10 L moszczu
Dodatek 6-7 g do 10 L moszczu spowoduje obniżenie jego kwasowości o 1 g/L.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...