Nowy produkt

20 Przedmioty

REDUKWAS - regulator kwasowości, odkwaszanie

3,00 zł

Więcej informacji

Odkwaszacz.
Uniwersalny środek do obniżenia kwasowości moszczów ( win ) owocowych i gronowych.
PORCJA 15 g NA 10-20 L MOSZCZU

Skład: węglan wapnia CaCO3

Sposób użycia:

Węglan wapnia rozpuścić w 100 ml wody, dodać do moszczu ( wina ), dokładnie wymieszać. Po dobie moszcz zlać znad utworzonego osadu.
Nie należy przekraczać dawki 15 g na 10 L moszczu

Dodatek 6-7 g do 10 L moszczu spowoduje obniżenie jego kwasowości o 1 g/L.

10 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane