Pęcherz wieprzowy solony

Pęcherze naturalne, wieprzowe solone są produktemi przeznaczonymi do wyrobu różnego rodzaju podrobów: parzonych, suszonych, dojrzewających ale przede wszystkim do salcesonów

3,00 

Brak w magazynie

SKU: 192272240 Kategorie: ,

Pęcherze naturalne, wieprzowe solone są produktemi przeznaczonymi do wyrobu różnego rodzaju podrobów: parzonych, suszonych, dojrzewających ale przede wszystkim do salcesonów. Produkty te posiadają swój specyficzny naturalny zapach. Idealnie nadają się do wyrobu nawet w warunkach domowych. Surowiec pochodzący z Unii Europejskiej z Polski gwarantuje wysoką wytrzymałość przy nadziewaniu i obróbce.

Opakowanie:

Każdy pęcherz jest zasolony oraz zapakowany próżniowo, co gwarantuje świeżość produktu.

Gwarancja:

Każdy produkt posiada etykietę znamionową z określoną datą przydatności, numerem partii i krajem pochodzenia. Pęcherz należy przechowywać w zamkniętych opakowaniach w temperaturze od 4-14°C. Nie należy produktu naturalnego zamrażać ani narażać na wysokie temperatury ponieważ straci on swoje właściwości.

Sposób użycia:

Produkt przed użyciem należy wypłukać z soli, a następnie zamoczyć w wodzie o temperaturze ok. 35°C na okres 2h. Przed przystąpieniem do nadziewania należy pęcherz wypełnić wodą aby go rozciągnąć, najlepiej powtórzyć tą czynność kilkakrotnie. W przypadku wykorzystania go do wyrobów parzonych robimy to w temperaturze maksymalnej 77°C gdyż przy zastosowaniu wyższej temperatury może pękać . W przypadku niewykorzystania produktu po otwarciu można go ponownie dobrze zasolić i przechowywać np. w szklanym pojemniku około roku czasu.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Pęcherz wieprzowy solony”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *