Nici wędliniarskie szare bawełniane (240C) 100g

Nici wędliniarskie bawełniane, w kolorze szarym – do ręcznego wiązania mięs, przeznaczonych do wędzenia, parzenia lub do rolad na czas ich pieczenia. Naturalne materiały pozwalają na obróbkę cieplną mięsa (do 240°C), bez zmiany jego aromatu i smaku. Nici są niezwykle wytrzymałe, dzięki czemu mięso może być zawieszone na haku bez żadnych obaw, że spadnie.

9,60 

Na stanie

 Do wyrobu domowych mięs i wędlin – niezbędnik każdego domowego wędliniarza ułatwiający wiązanie wyrobów mięsnych.

•  Wytrzymałość termiczna do 240°C – nić umożliwia obróbkę taką jak wędzenie, parzenie, pieczenie bez zmiany aromatu i smaku przygotowywanego mięsa.

•  Wytrzymałość na pęknięcia – nić pozwala bez obaw zawiesić mięso na haku.

•  Wygodna szpula – ułatwia przechowywanie bez ryzyka poplątania.

•  Inne zastosowania – nici można wykorzystać także w ogrodzie albo przy pakowaniu prezentów.

Produkt posiada atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością.

Uwaga!

Wytrzymałość termiczna do 240°C.


Wymiary :

Ø 2 mm

długość 75 m.


 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Nici wędliniarskie szare bawełniane (240C) 100g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *