Nici wędliniarskie bawełniane białe (240°C) 145 m

Nici wędliniarskie bawełniane, w kolorze białym – do ręcznego wiązania mięs przeznaczonych do peklowania, wędzenia, parzenia lub do rolad na czas ich pieczenia. Naturalne materiały pozwalają na obróbkę cieplną mięsa (do 240°C), bez zmiany jego aromatu i smaku. Nici są niezwykle wytrzymałe, dzięki czemu mięso może być zawieszone na haku bez żadnych obaw, że spadnie.

18,00 

Na stanie

  • Nici do wiązania domowych mięs i wędlin – niezbędnik każdego domowego wędliniarza ułatwiający wiązanie wyrobów mięsnych.
  • Wytrzymałość termiczna do 240°C – nić umożliwia obróbkę taką jak wędzenie, parzenie, pieczenie bez zmiany aromatu i smaku przygotowywanego mięsa.
  • Wytrzymałość na pęknięcia – nić pozwala bez obaw zawiesić mięso na haku.
  • Wygodna, duża szpula – ułatwia przechowywanie bez ryzyka poplątania.
  • Inne zastosowania – sznurek/nici można wykorzystać także w ogrodzie albo przy pakowaniu prezentów.

Produkt posiada atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością.

Uwaga!

Wytrzymałość termiczna do 240°C

Wymiary:

  • Ø 2 mm
  • długość 145 m

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Nici wędliniarskie bawełniane białe (240°C) 145 m”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *