Gozdawa - Summer Gold Ale
55,00 zł
Chmiel aromatyczny Tradition 100g - granulat T-90 2024
10,00 zł
Chmiel East Kent Golding 2024 (UK) granulat 30 g
6,00 zł
Beczka Kiszonka 30L - biała, uchwyty
42,00 zł
Gozdawa - German Altbier 1,7 kg
62,60 zł
Suszona skórka słodkiej pomarańczy 20 g
4,50 zł
Rurka fermentacyjna 6-komorowa z korkiem ochronnym
3,80 zł
Pokrowiec na ubrania na garnitur i sukienkę 150x60 cm 2 szt.
18,70 zł
Klipsy do zamykania opakowań żywności torebek 7 sztuk
12,70 zł
Forma do chleba granitowa 30x13x5,5 cm
14,50 zł
Kosz koszyk podwieszany pod półkę organizer czarny metalowy 27,5 cm
18,70 zł
Forma do chleba z pokrywką żeliwna CAST LINE 35 cm, 3 l
97,00 zł
2 w 1 termometr do BBQ i wędzarni
24,60 zł
Dym wędzarniczy w płynie aromat dymu orzech 480 ml
76,00 zł
Szynkowar szklany na 450 g
27,40 zł
Żelowe paliwo do podgrzewaczy wędzarni, 0,5 L
12,00 zł
Nasza wyjątkowa mieszanka przypraw do Pasztet Drobiowy została stworzona z myślą o miłośnikach tradycyjnych, aromatycznych wędlin i pasjonatach wędliniarstwa.
14,70 zł
Na stanie
Mieszanka przypraw do Pasztet Drobiowy 100g
Nasza wyjątkowa mieszanka przypraw do Pasztet Drobiowy została stworzona z myślą o miłośnikach tradycyjnych, aromatycznych wędlin i pasjonatach wędliniarstwa. Dzięki starannie dobranym składnikom bez dodatku glutaminianu sodu, podkreśla naturalny smak mięsa i nadaje wyrobowi wyrazisty, domowy i ciepły charakter. Idealna na spotkania przy rodzinnym stole czy w gronie przyjaciół.
– 100 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 8 kg domowego wyrobu.
– Składniki mieszanki: cebula mielona, pieprz czarny, imbir, ekstrakty drożdżowe, kardamon.
Produkt może zawierać: soję, seler, zboża zawierające gluten (pszenica), dwutlenek siarki.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
Przepis na Pasztet Drobiowy (na 2,4 kg mięsa)
Składniki:
cały kurczak (ok. 2 kg)
wątróbka drobiowa – 400 g
seler 1 mała szt
marchew – 2 szt
por – 0,5 szt
cebula – 1 szt. (lub 2 dymki)
kajzerka – 1 szt
jajka – 3 szt
masło – 120 g
woda – 2 – 2,5 l
Przyprawa do pasztetu drobiowego Jelux – 13 g / 1 kg masy
sól – 2 – 2,5 łyżeczki
Liście laurowe i ziele angielskie do ozdoby
1 łyżka masła
bułka tarta (do formy)
Sposób przygotowania:
1. Gotowanie:
Mięso i warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy 90 minut pod przykryciem.
Wątróbkę dorzucamy na ostatnie 15 minut i zestawiamy z palnika. Kajzerkę moczymy w wystudzonym wywarze.
2. Cebula:
Smażymy na maśle na złoty kolor. Studzimy.
3. Mielenie:
Mięso i skórę odzielone od kości, warzywa, wątróbkę, cebulę z całym masłem oraz bułkę mielimy 2x na drobnym sitku.
4. Mieszanie:
Dodajemy jajka, przyprawę Jelux i sól. Dokładnie mieszamy.
5. Pieczenie:
Formę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wkładamy masę, wyrównujemy, posypujemy ziołami.
Pieczemy 1h i 15 minut w 190°C (góra-dół).
Uwaga – Jeśli pieczesz w garnku rzymskim to pamiętaj aby wstawić pasztet do zimnego piekarnia.
Po upieczeniu:
Pasztet po ostudzeniu można przechowywać w lodówce do 10 dni.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.