Frukta-Żel do dżemów i konfitur – naturalna pektyna bez konserwantów.
3,65 zł
Na stanie
Frukta-Żel do dżemów i konfitur – naturalna pektyna bez konserwantów.
Zdrowy skład – naturalna pektyna oraz brak konserwantów i polepszaczy gwarantuje Ci bezpieczny skład, a co za tym idzie zdrowe i smaczne przetwory dla całej rodziny – także dzieci!
Znakomite żelowanie – wysokiej jakości naturalna pektyna sprawia, że masa owocowa jest idealnie żelowana, dzięki czemu wszystkie przetwory bezproblemowo rozsmarowują się na tostach, ciastach i rogalikach!
Prostota użycia – Frukta-Żel wystarczy wymieszać z owocami i zagotować, by już po chwili cieszyć się żelową konsystencją dżemów z ulubionych owoców. Ten proces jeszcze nigdy nie był tak szybki!
Do wszystkich rodzajów cukru – z Frukta-Żelem masz nie tylko swobodę wyboru owoców, ale także cukru: możesz użyć białego, brązowego, trzcinowego oraz fruktozy – nadając przetworom indywidualnego smaku i charakteru!
Świetny również do przygotowania wegańskich galaretek – wystarczy dodać dowolny sok, wstawić do lodówki, aby po kilku godzinach cieszyć się zdrowym deserem.
Frukta-Żel to produkt bez dodatku sztucznych konserwantów i ulepszaczy, którego skład został oparty na naturalnej pektynie owocowej. Przy jego użyciu przygotujesz zdrowe i smaczne, słodkie, domowe przetwory dla całej rodziny – dzieci będą zachwycone! Jedno opakowanie zapewnia idealne żelowanie nawet do 1 kg dowolnie wybranych owoców! Z tym produktem przygotujesz więc swoje ulubione przetwory w łatwy, szybki i bezproblemowy sposób! Wystarczy, że do owoców dodasz zawartość opakowania oraz dowolnie wybrany przez siebie cukier i zagotujesz całość, intensywnie mieszając. Gorąca konfitura jest już gotowa do napełnienia słoików!
Frukta-Żel przeznaczony jest głównie do dżemów niskosłodzonych. W dżemach o wysokim stężeniu cukru pektyna można nie zżelować lub mogą pojawić się grudki. Aby tego uniknąć, polecamy owoce wymieszać z częścią cukru oraz Frukta-Żelem, a następnie dodać pozostałą część cukru.
Sposób użycia:
Dżem:
Owoce umyj, wypestkuj, większe rozdrobnij.
Frukta-Żel wymieszaj z owocami, całość zagotuj, intensywnie mieszając.
Do owoców wsyp 0,35-0,50 kg cukru i gotuj kilka minut, by całkowicie się rozpuścił.
W przypadku brzoskwiń, gruszek, moreli, truskawek, dyni itp. dodaj sok z cytryny lub pół łyżeczki kwasku cytrynowego.
Gorącą konfiturą napełnij słoiki, zakręć i postaw do góry dnem lub spasteryzuj.
Galaretka wegańska:
Podgrzej 0,5 l wybranego soku.
Dodaj Frukta-Żel, mieszaj do rozpuszczenia.
Płyn po wystudzeniu wstaw do lodówki, by stężał.
Składniki:
cukier, substancja żelująca: pektyna amidowana
Wymiary opakowania:
długość 12 cm
szerokość ok. 0,5 cm
wysokość 16 cm
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.