DROŻDŻE SAFALE S-04 – Fermentis

Słynne drożdże angielskie, wybierane ze względu na dużą szybkość fermentacji i zdolności do wytwarzania bardzo zwartego osadu na koniec fermentacji, co ułatwia klarowanie piwa.
Drożdże rekomendowane do produkcji szerokiego zakresu piw typu ale.

13,80 

Na stanie

Drożdże SafAle™ S-04 – wybierane ze względu na dużą szybkość fermentacji. Tworzą zrównoważone nuty owocowe i kwiatowe. Ze względu na swoją zdolność flokulacji, mają tendencję do produkcji piw o wysokiej przejrzystości.

Szczep polecany do produkcji szerokiego zakresu piw amerykańskich i angielskich typu Ale, w tym piw mocno chmielonych. Szczególnie nadają się do piwa kondycjonowanego w beczkach i do fermentacji w zbiornikach cylindryczno-stożkowych.

Dozowanie: przeciętnie 11.5 g na 20 litrów piwa, przy brzeczkach gęstszych (pow. 15°Blg) zalecamy podwojenie ilości drożdży.

Temperatura fermentacji: 18-26°C.

  • kłaczkowanie i osiadanie: szybkie,
  • odfermentowanie: średnie,
  • suma estrów: niska.

Opakowanie zawiera: saszetka 11,5 g.

Przechowywanie: chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temp. poniżej 24°C (krócej niż 6 miesięcy) lub poniżej 15°C (powyżej 6 miesięcy). Produkt należy użyć w ciągu 36 miesięcy od daty produkcji. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w tem. do 4°C i zużyć w ciągu 7 dni od otwarcia. 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „DROŻDŻE SAFALE S-04 – Fermentis”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *