Do kiełbasy białej – mieszanka ziół i przypraw

Do kiełbasy białej – Mieszanka przypraw i ziół to starannie dobrana kompozycja nadająca tradycyjny majerankowy smak i aromat białej kiełbasy.

5,40 

Na stanie

SKU: 310005 Kategorie: , ,

  • Doskonały smak, nowe opakowanie – teraz Twoją ulubioną mieszankę ziół i przypraw zapakowaliśmy w papierowy, barierowy doypack ze struną, abyś mógł cieszyć się trwałym aromatem mieszanki przez długi czas.
  • Tradycyjna – idealna mieszanka ziół i przypraw do białej kiełbasy sprawdzi się do przygotowania tradycyjnych wyrobów nie tylko na święta, ale i na co dzień!
  • Starannie dobrane składniki – majeranek, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kolendra – to gwarancja sukcesu: fantastycznego aromatu i niezapomnianego smaku!
  • Wydajne opakowanie – jedna saszetka o gramaturze 20 g wystarcza na przygotowanie 4 kg kiełbasy! Bez problemu przygotujesz więc wyrób na święta lub spotkanie przy grillu w większym gronie przyjaciół!


Marzysz o aromatycznej, delikatnej i niezwykłej w smaku domowej kiełbasy? Jest na to sposób! Z naszą mieszanką ziół i przypraw z łatwością przygotujesz pyszne, aromatycznie ziołowe i rozpływające się w ustach kiełbasy! Do kiełbasy białej to mieszanka specjalnie wyselekcjonowanych ziół i przypraw bez soli i cukru. Jedno opakowanie 20 g wystarcza na przygotowanie aż 4 kg kiełbasy! Tradycyjny aromat naszej mieszanki zawdzięczamy majerankowi, który uzupełnia naturalny smak mięsa, nadając mu bogactwo i głębię. Zachwyć swoich bliskich klasycznym smakiem domowej białej kiełbasy!


Sposób użycia:

Składniki na 4 kg białej kiełbasy: 

  • 2 kg łopatki
  • 1 kg karczku
  • 0,5 kg wołowiny
  • 0,5 kg boczku lub podgardla
  • 200 ml zimnej wody
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 64 g soli
  • 1 op. mieszanki ziół i przypraw DO KIEŁBASY BIAŁEJ
  • jelita wieprzowe (⌀28/30 ok. 7 m)


Przepis:

Mięso pokrój na kawałki, oddziel części chude od tłustych. Tłuste kawałki zmiel przez sito o oczkach 2-4 mm, a chude przez sito o oczkach 8-12 mm. Wołowinę zmiel osobno na najdrobniejszych oczkach i wyrób ze 100 ml zimnej wody, tak aby wydzielił się biały kleik, który zwiąże całą mięsną masę. Połącz ze sobą zmielone mięsa, dodaj sól oraz mieszankę ziół i przypraw, wyrób mięso z resztą zimnej wody. Wszystkie składniki muszą się idealnie ze sobą połączyć, masa powinna mieć konsystencję spójną i kleistą. Przy użyciu nadziewarki, napełnij jelita masą mięsną. Tak przygotowaną surową kiełbasę, parz w wodzie o temperaturze 75-80°C przez 20-25 min.


Składniki: majeranek 57%, przyprawy 43% (pieprz czarny 28%, gałka muszkatołowa, kolendra).

Masa netto: 20 g


Uwaga!

Bez dodatku soli i cukru.

Przechowywać w suchym, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni UV.

Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty alergenne: gorczyca, seler, soja, sezam, gluten, orzechy.


Wymiary opakowania:

  • długość 11 cm
  • szerokość 1 cm
  • wysokość 18 cm

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Do kiełbasy białej – mieszanka ziół i przypraw”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *