70783197

Nowy produkt

32 Przedmioty

Peklosól Sól peklująca 1 kg

6,00 zł

Więcej informacji

Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach. Przeciwdziała ona namnażaniu się bakterii oraz utrwala czerwono-różową barwę mięsa. Azotynowa sól peklująca (peklosól*) jest niezastąpiona w produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Peklowanie nawiązuje do jednego z najstarszych sposobów konserwowania żywności – konserwacji za pomocą soli. Peklosól zapewnia stabilność mikrobiologiczną mięsa, oddalając zagrożenie zatrucia jadem kiełbasianym; konserwuje mięso, dodając różowego koloru i pikantnego posmaku. Korzyści z użycia azotynowej soli peklującej Właściwości konserwujące Możliwość dostosowania rodzaju soli do procesu produkcyjnego przedsiębiorstwa Podkreśla naturalny kolor mięsa Zapewnia stabilność mikrobiologiczną

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane