Brak produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Drożdże gorzelnicze Fruit Turbo to szybkie i skuteczne drożdże z enzymami do fermentacji alkoholu z owoców.
Drożdże gorzelnicze Fruit Turbo zawierają szczep drożdży wysoko fermentujących owoce oraz aktywny enzym dla niskich temperatur do rozbijania pektyn pochodzących z owoców. Opakowanie na 25 litrów.
INSTRUKCJA STOSOWANIA:
Drożdże przeznaczone do fermentacji do 25 litrów nastawów owocowych. Po zrobieniu zacieru czekamy aż wystygnie do 30°C, następnie dodajemy zawartość saszetki i porządnie mieszamy. Pozostawiamy do fermentacji w temperaturze 20-28°C. Najbardziej optymalna temperatura to 25°C. Temperatura cieczy nie może przekroczyć 35°C. Czas fermentacji to 4-6 dni.
Na 1 litr moszczu owocowego można dodać 200g cukru.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...