Full zestaw do robienia piwa

Produkcja piwa jest prosta!

Nie potrzebujesz skomplikowanego sprzętu – wystarczy ok. 20 litrów wody, cukier i trochę cierpliwości, by uzyskać do 23 litrów smacznego, naturalnego piwa, którym zachwycisz bliskich. Wybierz jeden z zestawów dostępnych w naszym sklepie i zrób piwo według własnych upodobań!

Zestaw do produkcji piwa to doskonały, oryginalny prezent na różne okazje, takie jak Święta, Dzień Babci i Dziadka, Dzień Ojca, Matki, Dzień Kobiet, urodziny i imieniny.

220,00 

Na stanie

SKU: AC00000102 Kategorie: ,
Już najwyższy czas pomyśleć o prezentach na co ? Okazja zawsze się znajdzie :)
Teraz masz szansę zakupić naprawdę bardzo oryginalny prezent na różne okazje np Świeta, Dzień Dziadka, Babci, :) Dzień Ojca, Matki, Dzień Kobiet, Urodziny, Imieniny i wiele innych okazji.
W produkowaniu piwa nie ma nic trudnego!!!
Tutaj nie trzeba żadnych skomplikowanych urządzeń lub czynności, wystarczy około 20 litrów wody, cukier i odrobina cierpliwości, a w zamian otrzymasz do 23 litrów znakomitego piwa, które nie zawiera chemicznych dodatków, a jego smakiem będziesz mógł zachwycić nie tylko domowników. Robienie piwa jest znacznie prostszym i mniej czasochłonnym zajęciem niż produkowanie wina!!!
Zrób sobie piwo jakie lubisz, wystarczy że wybierzesz jeden z dostępnych w naszym sklepie zestawów.
Zestaw zawiera:
1.Pojemnik fermentacyjny
Pojemnik zamykany jest szeroką, plastikową pokrywą z otworem służącym do zainstalowania rurki fermentacyjnej. Pojemniki te dają również możliwość zamontowania kątowej rurki fermentacyjnej, po uprzednim wywierceniu otworu z boku pojemnika, w jego górnej części. Pozwala to na prowadzenie fermentacji w kilku pojemnikach jednocześnie, stawiając je jeden na drugim.
Tworzywo, z którego wykonane są pojemniki charakteryzuje się dużą wytrzymałością i elastycznością. Pojemniki posiadają atest PZH dopuszczający je do kontaktu z produktami spożywczymi.
Pojemniki są odporne na przebarwienia powstające w wyniku kontaktu z garbnikami pochodzącymi z owoców.
Użytkowanie:
W celu ułatwienia otwierania pojemnika należy uchylić pokrywę delikatnie ciągnąć za uchwyt, wsunąć w powstałą szczelinę np.: trzonek łyżeczki, a następnie przeciągnąć go wokół brzegu pojemnika.
Nie zaleca się czyszczenia pojemników szorstkimi myjkami, aby nie porysować ich powierzchni, które mogłoby stać się siedliskiem zakażeń.
UWAGA: Naczynia te można dodatkowo doszczelnić smarując brzegi pojemnika wazeliną lub olejem jadalnym.
(Pojemnik zamiennie może występować z firmy Browin)

2. Kran do pojemnika fermentacyjnego
Kran montuje się w dolnej części pojemnika fermentacyjnego. Służy do zlewania uwarzonego piwa do butelek lub innego naczynia.
Kran po zamontowaniu może być bez problemu obrócony na bok co ułatwia przechowywanie pojemników na płaskiej powierzchni.
3. Rurka fermentacyjna PCV – plastikowa
Rurka wykonane z bardzo wysokiej jakości tworzywa sztucznego PVC, charakteryzującego się dużą wytrzymałością. Posiada duże banieczki, co zapewnia wolniejsze odparowywanie wody w czasie prowadzonej fermentacji. Dopasowana jest do otworu znajdującego się w pojemniku fermentacyjnym
Tworzywo, z którego wykonane są rurki posiadają wszelkie zezwolenia do kontaktu z żywnością, atest PZH.
Użytkowanie:
Rurka fermentacyjna wypełniona wodą stosowana jest w procesie fermentacji w celu zabezpieczenia zawartości nastawu przed natlenieniem, a jednocześnie umożliwia regularne wydobywanie się dwutlenku węgla powstającego podczas zachodzącego procesu.
Dzięki przesuwającemu się słupowi wody możemy obserwować zmieniającą się intensywność procesu fermentacji z etapu burzliwego (intensywne bulgotanie) do stacjonarnego. Rzeczą naturalną jest parowanie wody stąd pamiętać należy o uzupełnianiu jej poziomu w rurce. W przypadku ograniczonej możliwości kontroli poziomu wody w rurce, wypełnić możemy ją mniej parującą oleistą cieczą.
4. Korek fermentacyjny z zatyczką
Koreczek idealnie pasuje do umieszczenia w otworze pokrywki pojemnika fermentacyjnego.
Korek umożliwia umieszczenie w nim rurki fermentacyjnej
5. Winomierz (cukromierz)(BLG)do pomiaru cukru
Głównymi elementami miernika jest probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą do pomiaru gęstości płynu w stopniach Ballinga (Blg).
Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20 – 21°C.
Pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt
Zakres: od 0 do 24°Blg
Użytkowanie :
W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu pozbawionego cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie i nie dotykał ścianek zbiorniczka.
Wartość stężenia cukru odczytujemy wg menisku górnego cieczy
6. Miarka do cukru
Niezwykle przydatne urządzenie służące do dokładnego odmierzenia dawki cukru dodawanego do butelek z piwem przed drugą fermentacją. Miarka odmierza 2, 4 lub 6g dla ułatwienia oznaczona jest pojemnościami butelek podanymi w litrach.
7. Mieszadło plastikowe
Wykonane z tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Pomocne w czasie przygotowywania brzeczki
8. Szczotka do butelek
Niezastąpiona bardzo wygodna w użyciu, uniwersalna szczotka do mycia butelek
9. Termometr ciekłokrystaliczny
Termometr ciekłokrystaliczny (LCD) przyklejany na fermentator zapewni szybką i łatwą kontrolę temperatury w czasie fermentacji. Dzięki dokładnemu pomiarowi temperatury, będziesz miał pewność ze brzeczka nie jest za ciepła i że dodane do niej drożdże nie zginą.
10. Kapslownica dwuramienna
Przeznaczona do kapslowania butelek kapslami o wymiarze fi 26mm.
Użytkowanie
Kapsel nakładamy na butelkę a następnie odchylając ramiona kapslownicy do góry nakładamy ją na kapsel. Następnie jej ramiona ściągamy w dół, aż do momentu, gdy poczujemy opór. Po zakapslowaniu butelki ramiona ( z wyczuciem ) unosimy do góry i zdejmujemy kapslownicę z butelki.
11. Kapsle 100szt
Kapsle dopasowane są do butelek o średnicy zewnętrznej kołnierza 26 mm. Praktycznie pasują na wszystkie butelki z rodzimych browarów. Kolor kapsli w zestawie wysyłamy losowo
12. Zestaw surowców do wyrobu 23 litrów piwa
Lager

Koncentrat Lager produkowany z najwyższej jakości australijskiego jęczmienia i tasmańskiego chmielu umożliwia przygotowanie własnego tradycyjnego australijskiego, jasnego piwa o złocisto-słomkowym odcieniu, orzeźwiającym smaku, białej pianie i kwiatowym aromacie. Wszystkie te cechy sprawiają, że koncentrat ten jest standardem dla domowych minibrowarów. Pod wieczkiem puszki z koncentratem znajdują się drożdże, co sprawia, że wykonanie domowego piwa jest nadzwyczajnie proste. Zestaw posiada wysokiej jakości słód, aromatyczny chmiel oraz specjalnie wyselekcjonowane drożdże.
Barwa piwa EBC: 75
Puszka zawiera: 1,7 kg hermetycznie zamkniętego słodu chmielonego, bez dodatku konserwantów (słód swoją konsystencją przypomina karmel/miód) oraz torebkę drożdży piwowarskich (umieszczoną pod wieczkiem).
Maksymalne stężenie alkoholu: 5,2%
Nie czekaj !!! Dołącz już dziś do grona piwowarów domowych.
Kup MIKRO BROWAR i sporządź sobie piwo jakie lubisz.
Sprzęt kupujesz na wiele lat, potem wystarczy dokupić dowolny zestaw surowców do produkcji 23l piwa.
W naszym sklepie znajdziesz ponad 30 różnych zestawów surowców do sporządzenia wyśmienitego piwa.
UWAGA: Zestawy są pakowane w szary karton

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Full zestaw do robienia piwa”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *