Laktoza (lactose) – niefermentowalny cukier mlekowy – op. 250 g

Cukier mlekowy, w piwowarstwie stosowany jako dodatek do piw w stylu mleczny/słodki stout (Milk Stout, Sweet Stout).

6,00 

Na stanie

SKU: AC00000091 Kategorie: ,

Cukier mlekowy, w piwowarstwie stosowany jako  dodatek do piw w stylu mleczny/słodki stout (Milk Stout, Sweet Stout).

Laktoza nie jest fermentowana przez drożdże: dodana na etapie przygotowywania brzeczki przechodzi do piwa i nadaje mu specjalną treściwość i lekko słodkawy smak.

Dawkowanie: przeciętnie 250 g na 20 litrów piwa w stylu Sweet/Milk Stout.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Laktoza (lactose) – niefermentowalny cukier mlekowy – op. 250 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *