Home / Piwo / Słody / Specjalne / Słód zakwaszający pH 3,4-3,6 oraz 3-7 EBC Weyermann (R) 1kg

Słód zakwaszający pH 3,4-3,6 oraz 3-7 EBC Weyermann (R) 1kg

Słód zakwaszający to specjalny słód, który służy do obniżania pH zacieru, co ułatwia skuteczność zacierania i fermentacji oraz poprawia skuteczność i klarowność gotowego piwa. Dzięki procesowi zakwaszania nadaje piwu lekko kwaskowy posmak, który podkreśla świeżość i wyrazistość, szczególnie w jasnych stylach piwnych, takich jak pilsner, weizen czy lekki lager.

Od 12,10 

SKU: AC00000125 Kategorie: , ,

Słód specjalny, polecany do piw jasnych w stylu: pilsner, weizen, light beer.
Słód zakwaszający (acidulated malt), może stanowić od 1 do 10% zasypu podczas zacierania.
Zalety: efektywniejsze zacieranie, bardziej intensywna fermentacja, jaśniejszy kolor gotowego piwa.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Słód zakwaszający pH 3,4-3,6 oraz 3-7 EBC Weyermann (R) 1kg”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *