Słód zakwaszający to specjalny słód, który służy do obniżania pH zacieru, co ułatwia skuteczność zacierania i fermentacji oraz poprawia skuteczność i klarowność gotowego piwa. Dzięki procesowi zakwaszania nadaje piwu lekko kwaskowy posmak, który podkreśla świeżość i wyrazistość, szczególnie w jasnych stylach piwnych, takich jak pilsner, weizen czy lekki lager.
Od 12,10 zł
Słód specjalny, polecany do piw jasnych w stylu: pilsner, weizen, light beer.
Słód zakwaszający (acidulated malt), może stanowić od 1 do 10% zasypu podczas zacierania.
Zalety: efektywniejsze zacieranie, bardziej intensywna fermentacja, jaśniejszy kolor gotowego piwa.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.