Słód Special W (R) 280 - 320 EBC Weyermann (R) - 0,5 kg
Od 5,70 zł
Kapslownica stołowa Heavy Duty - GRIFO
230,00 zł
Kula na chmiel 9cm
27,00 zł
Słód czekoladowy jasny (350-450 EBC) 1kg
Od 8,10 zł
Pokrywka do pojemnika fermentacyjnego 15 L
4,50 zł
Słód wiedeński Viking Malt (7-12 EBC) 1kg
Od 7,10 zł
Chmiel goryczkowy Magnum 100g - granulat T-90 2024
8,00 zł
Organizer pojemnik kuchenny na przyprawy w torebkach zioła torebki dzielony szary
6,00 zł
Tarka do czosnku, imbiru stalowa 4-stronna ACER 7 cm
4,82 zł
Tarka kuchenna stalowa płaska 38 cm
17,25 zł
Patera na tort stalowa czarna na nóżce 24 cm
25,09 zł
Wkład do frytkownicy beztłuszczowej Air Fryer papierowy okrągły 19 cm 100 szt.
13,50 zł
Dobrana do szynki – Mieszanka przypraw i ziół to starannie dobrana kompozycja nadająca wyjątkowy paprykowy smak i aromat domowej szynce.
5,90 zł
Na stanie
Marzysz o peklowanych, aromatycznych, delikatnych i niezwykłych w smaku mięsach? Chcesz przenieść się do czasów, gdy potrawy nie były pełne chemii i sztucznych dodatków? Jest na to sposób! Z naszą mieszanką przypraw i ziół z łatwością przygotujesz pyszne, aromatycznie paprykowe i rozpływające się w ustach potrawy mięsne tylko z naturalnych składników! Dobrana do szynki to mieszanka specjalnie wyselekcjonowanych, naturalnych przypraw i ziół bez soli, substancji konserwujących oraz wzmacniaczy smaku. W skład mieszanki wchodzą: papryka, pieprz czarny, jałowiec, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, tymianek, majeranek oraz czosnek – wybierając nasz produkt, masz więc gwarancję bezpiecznej i zdrowej żywności! Jedno opakowanie 30 g wystarcza na peklowanie aż 2,5 kg mięsa! Uniwersalność produktu sprawia, że mieszanki możesz użyć zarówno przygotowując ulubione dania z wieprzowiny, jak i dziczyzny, baraniny czy cielęciny. Po peklowaniu z wykorzystaniem tej mieszanki mięso nabierze szczególnych walorów smakowych i zapachowych – świetnie smakując zarówno po uwędzeniu, upieczeniu, jak i sparzeniu. Zachwyć swoich bliskich mięsnymi daniami w niesamowitej odsłonie!
Sposób użycia:
Składniki na 2,5 kg szynki:
Przepis:
Mieszankę przypraw i ziół zalej 0,5 L wody i zagotuj, a następnie schłodź. Przygotuj zalewę z 1,5 L wody, peklosoli oraz cukru. Szynki umieść w naczyniu do peklowania i nastrzyknij zalewą w proporcji ok. 60 ml na 1 kg. Następnie do reszty zalewy peklującej dodaj ostudzoną wodę z mieszanką przypraw i ziół, dobrze wymieszaj i zalej nią mięso tak, by było całkowicie zanurzone. Najlepiej obciąż od góry (np. dociskiem), aby nie wynurzyło się z zalewy, Pekluj 10-14 dni w lodówce. Po peklowaniu wyjmij szynki z zalewy, umieść je w siatkach wędliniarskich i powieś w przewiewnym miejscu do obsuszenia. Tak przygotowane szynki wędź w 50-60°C przez 3-4 godziny (do czasu uzyskania złotej barwy). Do wędzenia użyj zrębków, np. olchowo-bukowych. Po wędzeniu, szynki parz w wodzie o temp. 75-80°C, aż wewnątrz mięsa uzyskasz temp. 68°C.
Składniki: przyprawy 70% (papryka słodka, pieprz czarny, jałowiec, papryka ostra, gałka muszkatołowa, ziele angielskie), zioła 16,7% (tymianek, majeranek), czosnek granulowany.
Wypróbuj także nasz kalkulator wędliniarski.
Masa netto: 30 g
Uwaga!
Nie zawiera soli, cukru, substancji konserwujących i glutaminianu sodu.
Przechowywać w suchym, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni UV.
Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty alergenne: gorczyca, seler, soja, sezam, gluten, orzechy.
Wymiary opakowania:
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.