
Śliwka – warto zastosować ten rodzaj drewna przy wędzeniu wieprzowiny. Dzięki niej uzyskamy słodkawy posmak, owocowy zapach i połysk wędzonych żeberek, golonek, boczków, polędwiczek, a nawet kiełbasy
10,00 zł
Na stanie
Zrębki z naszej oferty są wolne od zarodników pleśni i grzybów, a także innych drobnoustrojów znajdujących się w przerabianej masie drzewnej. Dokładamy wszelkich starań, by nasze zrębki drzewne spełniały najwyższe standardy, dlatego też poddawane są obróbce suszenia w temperaturze ok. 600ºC. Dzięki temu wędliny przygotowane przy pomocy zrębków wędzarniczych posiadają wyjątkowy smak i aromat. Zapewniamy najwyższą jakość naszych produktów.
Śliwka – warto zastosować ten rodzaj drewna przy wędzeniu wieprzowiny. Dzięki niej uzyskamy słodkawy posmak, owocowy zapach i połysk wędzonych żeberek, golonek, boczków, polędwiczek, a nawet kiełbasy.
Właściwości zrębków wędzarniczych:
suche – wilgotność to zaledwie 10% (+/- 2%),
wolne od grzybów, pleśni i drobnoustrojów,
czyste, dokładnie odpylone,
starannie wysortowane.
Dostępne zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego. Zrębki wędzarnicze doskonale nadają się do wędzenia we wszystkich typach wędzarni. Uniwersalność zrębków z naszej oferty sprawia, że pasują do wszystkich typów wędzarni i dymogeneratorów (wystarczy dobrać odpowiednią frakcję).
Stosowanie zrębków wędzarniczych:
Zrębki stosuje się jako zamiennik drewna do wędzenia. W przypadku tradycyjnych wędzarni opalanych drewnem należy najpierw uzyskać dużą ilość żaru z drewna. Zrębki sypie się na żar w niedużych porcjach do momentu uzyskania pożądanego efektu. W celu wygenerowania większej ilości dymu, zrębki można zwilżyć.
Waga
1 kg
Kraj pochodzenia
Polska
Drzewo
śliwa
Klasa
08
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.