Zrębki wędzarnicze śliwa KL 08 1kg

Śliwka – warto zastosować ten rodzaj drewna przy wędzeniu wieprzowiny. Dzięki niej uzyskamy słodkawy posmak, owocowy zapach i połysk wędzonych żeberek, golonek, boczków, polędwiczek, a nawet kiełbasy

10,00 

Na stanie

SKU: 52064135 Kategorie: , ,

Zrębki z naszej oferty są wolne od zarodników pleśni i grzybów, a także innych drobnoustrojów znajdujących się w przerabianej masie drzewnej. Dokładamy wszelkich starań, by nasze zrębki drzewne spełniały najwyższe standardy, dlatego też poddawane są obróbce suszenia w temperaturze ok. 600ºC. Dzięki temu wędliny przygotowane przy pomocy zrębków wędzarniczych posiadają wyjątkowy smak i aromat. Zapewniamy najwyższą jakość naszych produktów.

Śliwka – warto zastosować ten rodzaj drewna przy wędzeniu wieprzowiny. Dzięki niej uzyskamy słodkawy posmak, owocowy zapach i połysk wędzonych żeberek, golonek, boczków, polędwiczek, a nawet kiełbasy.

Właściwości zrębków wędzarniczych:

suche – wilgotność to zaledwie 10% (+/- 2%),

wolne od grzybów, pleśni i drobnoustrojów,

czyste, dokładnie odpylone,

starannie wysortowane.

Dostępne zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego. Zrębki wędzarnicze doskonale nadają się do wędzenia we wszystkich typach wędzarni. Uniwersalność zrębków z naszej oferty sprawia, że pasują do wszystkich typów wędzarni i dymogeneratorów (wystarczy dobrać odpowiednią frakcję).

Stosowanie zrębków wędzarniczych:

Zrębki stosuje się jako zamiennik drewna do wędzenia. W przypadku tradycyjnych wędzarni opalanych drewnem należy najpierw uzyskać dużą ilość żaru z drewna. Zrębki sypie się na żar w niedużych porcjach do momentu uzyskania pożądanego efektu. W celu wygenerowania większej ilości dymu, zrębki można zwilżyć.

Waga
1 kg
Kraj pochodzenia
Polska
Drzewo
śliwa
Klasa
08

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Zrębki wędzarnicze śliwa KL 08 1kg”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *