Brak produktów
Nowy produkt
985 Przedmioty
Pojemnik zamykany jest szeroką, plastikową pokrywą z otworem służącym do zainstalowania rurki fermentacyjnej Pojemniki te dają również możliwość zamontowaniakątowej rurki fermentacyjnej, po uprzednim wywierceniu otworu z boku pojemnika, w jego górnej części. Pozwala to na prowadzenie fermentacji w kilku pojemnikach jednocześnie, stawiając je jeden na drugim.
Tworzywo, z którego wykonane są pojemniki charakteryzuje się dużą wytrzymałością i elastycznością. Pojemniki posiadają atest PZH dopuszczający je do kontaktu z produktami spożywczymi.
Pojemniki są odporne na przebarwienia powstające w wyniku kontaktu z garbnikami pochodzącymi z owoców. Biała barwa pojemnika nie jest przypadkowa, gdyż tworzywo w każdym innym kolorze może pod wpływem powstającego alkoholu ulec odbarwieniu, czego konsekwencją może być przeniknięcie trujących substancji barwnikowych do wina.
Użytkowanie:
W celu ułatwienia otwierania pojemnika należy uchylić pokrywę delikatnie ciągnąć za uchwyt, wsunąć w powstałą szczelinę np.: trzonek łyżeczki, a następnie przeciągnąć go wokół brzegu pojemnika.
Nie zaleca się czyszczenia pojemników szorstkimi myjkami, aby nie porysować ich powierzchni, które mogłoby stać się siedliskiem zakażeń.
UWAGA: Naczynia te można dodatkowo doszczelnić smarując brzegi pojemnika wazeliną lub olejem jadalnym.
(Pojemnik zamiennie może występować w wersji przeźroczystej)
Kran do poj.fermentacyjnego 3/4
Kran montuje się w dolnej części pojemnika fermentacyjnego. Służy do zlewania uwarzonego piwa lub przefermentowanego wina do butelek lub innego naczynia.
Kran po zamontowaniu może być bez problemu obrócony na bok (dwie silikonowe uszczelki zapewniają jego szczelność), co ułatwia przechowywanie pojemników na płaskiej powierzchni.
Niezwykle przydatne urządzenie służące do dokładnego odmierzenia dawki cukru dodawanego do butelek z piwem przed drugą fermentacją. Miarka odmierza 2, 4 lub 6g dla ułatwienia oznaczona jest pojemnościami butelek podanymi w litrach.
Wykonane z tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Pomocne w czasie przygotowywania brzeczki
Myjka do butelek
Niezastąpiona bardzo wygodna w użyciu, uniwersalna szczotka do mycia butelek
Termometr ciekłokrystaliczny
Termometr ciekłokrystaliczny (LCD) przyklejany na fermentator zapewni szybką i łatwą kontrolę temperatury w czasie fermentacji. Dzięki dokładnemu pomiarowi temperatury, będziesz miał pewność ze brzeczka nie jest za ciepła i że dodane do niej drożdże nie zginą.
Kapslownica dwuramienna
Przeznaczona do kapslowania butelek kapslami o wymiarze fi 26mm.
Użytkowanie
Kapsel nakładamy na butelkę a następnie odchylając ramiona kapslownicy do góry nakładamy ją na kapsel. Następnie jej ramiona ściągamy w dół, aż do momentu, gdy poczujemy opór. Po zakapslowaniu butelki ramiona ( z wyczuciem ) unosimy do góry i zdejmujemy kapslownicę z butelki.
Zestaw surowców do wyrobu 23 litrów piwa
Lager
Piwo jasne pełne o lekkim, orzeźwiającym smaku, złotawo- słomkowym odcieniu i koronkowo białej pianie. Delikatny zapach kwiatowy łączy się z subtelnym smakiem słodu i aromatycznego chmielu. Wspaniały przykład tradycyjnego australijskiego piwa wyprodukowanego z najwyższej jakości jęczmienia i tasmańskiego chmielu. Najlepiej na świecie sprzedający się zestaw do produkcji piwa domowego. Najbardziej popularnymi w naszym kraju australijskim piwem typu lager jest Foster's kosztujący niestety około 5zł za butelkę 0,5 l. :( Na naszej aukcji kupisz zestaw produktów dzięki któremu takie piwo sporządzisz za rewelacyjną cenę trochę ponad 1zł za półlitrową butelkę.
Piwo typu Lager najbardziej odpowiada naszym rodzimym produkcją: Tyskie, Żywiec, Lech, Tatra, Okocim...
Barwa:9-10 EBC. Goryczka: 35-39 IBU.
Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 5,2%. Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C.
Nie czekaj !!! Dołącz już dziś do grona piwowarów domowych.
Kup MIKRO BROWAR i sporządź sobie piwo jakie lubisz.
Sprzęt kupujesz na wiele lat, potem wystarczy dokupić dowolny zestaw surowców do produkcji 23l piwa.
W naszym sklepie znajdziesz ponad 30 różnych zestawów surowców do sporządzenia wyśmienitego piwa.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...