Winiarstwo w Polsce boryka się ze zbyt dużą lub za niską kwasowością owoców. Szczególnie, jeśli moszcz rozcieńczamy wodą. Idealnym rozwiązaniem jest dodanie Kwasomixu, czyli mieszaniny kwasów: winowego, jabłkowego i cytrynowego – w kompozycji jak występująca naturalnie w owocach. Doskonały do moszczów z głogu, dzikiej róży, aronii, truskawek, gruszek, zbóż i miodów.
Istotne cechy:
• Gramatura 15 g
• Na 10-30L nastawu
• Idealna kwasowość Twojego wina
Sposób użycia:
Kwasomix dodaj do moszczu lub wina (w zależności od ich kwasowości) w ilości od 5 do 15 g na 10 L.
Składniki: kwas cytrynowy, kwas winowy, kwas jabłkowy
Masa netto: 15 g
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.