Kwasomix – regulator kwasowości

3,70 

Na stanie

Winiarstwo w Polsce boryka się ze zbyt dużą lub za niską kwasowością owoców. Szczególnie, jeśli moszcz rozcieńczamy wodą. Idealnym rozwiązaniem jest dodanie Kwasomixu, czyli mieszaniny kwasów: winowego, jabłkowego i cytrynowego – w kompozycji jak występująca naturalnie w owocach. Doskonały do moszczów z głogu, dzikiej róży, aronii, truskawek, gruszek, zbóż i miodów.

Istotne cechy:
• Gramatura 15 g
• Na 10-30L nastawu
• Idealna kwasowość Twojego wina

Sposób użycia:
Kwasomix dodaj do moszczu lub wina (w zależności od ich kwasowości) w ilości od 5 do 15 g na 10 L.

Składniki: kwas cytrynowy, kwas winowy, kwas jabłkowy

Masa netto: 15 g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kwasomix – regulator kwasowości”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *