Termometr do pieczenia mięs 0-120°C

12,00 

Brak w magazynie

SKU: 102600 Kategoria:
  • Długa sonda – dzięki niej, bez trudności sprawdzisz temperaturę nawet w dużej porcji przygotowywanego mięsa.
  • Wysoka jakość – termometr wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej oraz szkła odpornego na wysoką temperaturę​.
  • Silikonowa osłonka – tarcza w czasie pomiaru nie nagrzeje się, a wyjęcie termometru po pomiarze temperatury będzie łatwiejsze.
  • Przydatne etui – chroni termometr przed wszelkimi uszkodzeniami mechanicznymi podczas użytkowania i przechowywania.
  • Praktyczna skala – ikonki graficzne na tarczy, w postaci zwierząt, ułatwiają dobór temperatury do danego rodzaju mięsa.

Efektowny termometr z nierdzewnej stali, w silikonowej osłonce, która zmniejsza nagrzewanie się tarczy. Doskonały do sprawdzania temperatury potraw podczas pieczenia i gotowania. Ikonki graficzne na tarczy ułatwiają właściwy dobór temperatury do danego rodzaju mięsa.

Czujka termiczna, znajdująca się w obszarze między 0,5 cm a 1 cm od ostrej części szpikulca, powinna być umieszczona w najgrubszej części mięsa, z dala od kości.

UWAGA: Termometr nie może pozostawać w piekarniku w trakcie pieczenia, służy tylko do jednorazowej kontroli temperatury podczas pieczenia lub gotowania.

Przed włożeniem do gorącego piekarnika należy ściągnąć plastikowy pokrowiec z szpili termometru.

Zakres pomiaru temperatury: od 0 do 120°C.

Tolerancja +/-1°C.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Termometr do pieczenia mięs 0-120°C”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *