Brak na stanie
3,50 zł
Brak w magazynie
Suszona skórka cytryny to niezwykle aromatyczny dodatek do ciast, sałat, deserów, jak i również kompotów, piwa i nalewek. Nada Twoim potrawom i napojom orzeźwiający akcent.
Suszona skórka w piwie:
Podobnie jak chmiel aromatyczny, dodaje się albo do kotła na koniec gotowania brzeczki, albo do fermentora w ostatniej fazie fermentacji cichej (analogia do „chmielenia na zimno”). Podobnie jak w przypadku chmielenia na zimno, dodatek do fermentora daje silniejszy efekt, ale niesie też ryzyko infekcji. Można też przygotować dekokt (herbatę, wywar) z przyprawy i dodać ją w fazie butelkowania.
Opakowanie zawiera: 20 g suszonej skórki cytryny.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.