Suszona skórka cytryny 20 g – dodatek do piwa/wina/nalewek

3,50 

Brak w magazynie

Kategoria:

Suszona skórka cytryny to niezwykle aromatyczny dodatek do ciast, sałat, deserów, jak i również kompotów, piwa i nalewek. Nada Twoim potrawom i napojom orzeźwiający akcent.

Suszona skórka w piwie:

Podobnie jak chmiel aromatyczny, dodaje się albo do kotła na koniec gotowania brzeczki, albo do fermentora w ostatniej fazie fermentacji cichej (analogia do „chmielenia na zimno”). Podobnie jak w przypadku chmielenia na zimno, dodatek do fermentora daje silniejszy efekt, ale niesie też ryzyko infekcji. Można też przygotować dekokt (herbatę, wywar) z przyprawy i dodać ją w fazie butelkowania.

Opakowanie zawiera: 20 g suszonej skórki cytryny.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Suszona skórka cytryny 20 g – dodatek do piwa/wina/nalewek”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *