Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych.
Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje (dowiedz się więcej).
zamknij

Nowy produkt

Klarowin 10g do klarowania win różowych i białych

2,00 zł

Więcej informacji

Jeśli trunek nie sklarował się w zadowalającym stopniu zaleca się stosowanie środków wspomagających ten proces.

Klarowin skuteczny środek w postaci proszku do klarowania win i soków. Po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje, głównie białka, powodując ich osadzanie na dnie naczynia. Stosowany głównie do win białych i różowych, w przypadku wysoko garbnikowych należy przeprowadzić wstępne próby czy nie odbarwi płynu. Opakowanie 10 g Klarowinu wystarcza na sklarowanie 10 l płynu.

Użytkowanie:
Odpowiednią porcję KLAROWINU wsypać należy do 100 ml wody i dobrze wymieszać. Tak sporządzoną mieszaninę pozostawić na dobę sporadycznie mieszając. Po tym czasie roztwór wlewamy do klarowanego płynu. Efekt widoczny powinien być po ok. tygodniu w formie opadającego na dno osadu.

UWAGA: Środki należy stosować tylko wówczas, jeśli jest się stu procentowo pewnym, że fermentacja dobiegła końca. W przeciwnym razie powstający w trakcie fermentacji dwutlenek węgla będzie uniemożliwiał opadanie cząsteczek zaadsorbowanych przez środki klarujące.

Charakterystyka produktu:
- W skład klarowinu wchodzi bentonit sodowo-potasowy. Środek nie wchodzi w reakcję z winem.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Klarowin 10g  do klarowania win różowych i białych

Klarowin 10g do klarowania win różowych i białych

5 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: