Środek klarujący Klarowin Turbo Spirit 25L – 65g

5,50 

Na stanie

Kategoria:

Dwuskładnikowy, wydajny, skuteczny i szybko działający środek do klarowania. Usuwa pozostałe po fermentacji obumarłe komórki drożdży, które obecne na etapie destylacji przynieść mogą niepożądany posmak drożdżowy w końcowym produkcie.

Charakterystyka produktu:

  • ​do klarowania nastawów cukrowych i zacierów,
  • środek jest neutralny, nie wpływa na końcowy smak alkoholu,
  • czas klarowania ok. 24 godz.
  • dwuskładnikowy: A – kieselsol (roztwór krzemionki), składnik B – roztwór chitozanu
  • wystarcza na sklarowanie 25 l płynu.

Sposób użycia: 

Po zakończeniu fermentacji płyn należy zlać znad osadu, dokładnie odgazować (nadmiar CO2 spowodowałby wydłużenie czasu klarowania).  Dodać składnik A w ilości proporcjonalnej do ilości klarowanego płynu (zawartość wystarcza max na 25 L płynu). Następnie delikatnie wymieszać przez 10 s i odstawić na 1 godz. Po tym czasie dodać składnik B w ilości proporcjonalnej do ilości płynu. Delikatnie wymieszać przez ok. 10 s. Całość pozostawić na ok. 24 godz.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Środek klarujący Klarowin Turbo Spirit 25L – 65g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *