Słód wiedeński Viking Malt (7-12 EBC) 1kg
Od 7,10 zł
Gozdawa - Porter i Kvass 10g
8,80 zł
Cukromierz, wskaźnik zawartości cukru 0 - 29°Blg
19,50 zł
Słód pszeniczny Viking Malt (3-6 EBC) 1kg
Od 8,00 zł
Drożdże piwowarskie Fermentis Safbrew F-2 saszetka 25 g
27,50 zł
Chmiel Zula 50g - granulat T-90 2024
5,50 zł
Gozdawa - Dunkelweizen - Seria Koneser
100,00 zł
Hak do wędzenia S - 150 mm, fi 3 mm
5,00 zł
Przyprawa do kiełbasy śląskiej 50g
9,00 zł
Przyprawa do kurczaka 50g
9,60 zł
Szynkowar szklany - zestaw DUO, na 2 x 450 g
54,00 zł
Dwuskładnikowy, wydajny, skuteczny i szybko działający środek do klarowania. Usuwa pozostałe po fermentacji obumarłe komórki drożdży, które obecne na etapie destylacji przynieść mogą niepożądany posmak drożdżowy w końcowym produkcie.
Charakterystyka produktu:
Sposób użycia:
Po zakończeniu fermentacji płyn należy zlać znad osadu, dokładnie odgazować (nadmiar CO2 spowodowałby wydłużenie czasu klarowania). Dodać składnik A w ilości proporcjonalnej do ilości klarowanego płynu (zawartość wystarcza max na 25 L płynu). Następnie delikatnie wymieszać przez 10 s i odstawić na 1 godz. Po tym czasie dodać składnik B w ilości proporcjonalnej do ilości płynu. Delikatnie wymieszać przez ok. 10 s. Całość pozostawić na ok. 24 godz.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.