Brak na stanie
Naturalna sól wędzona zrębkami drzewa wiśni Sól wędzona, znana również jako sól dymna, jest rodzajem soli, który został poddany procesowi wędzenia, za pomocą dymu pochodzącego z drewna wiśniowego. Ma ona charakterystyczny, intensywny, pikantny smak i aromat, który nadaje potrawom wyraźny wędzony posmak, dlatego jest również popularny wśród wegetarian Zastosowanie: ✔️ W potrawach mięsnych, rybnych, sosach, zupach, do barbecue, do grilla, sera. ✔️ Do sałatek, kanapek ✔️ Do konserwacji: Sól jest tradycyjnie wykorzystywana do konserwowania żywności, szczególnie mięsa i ryb. Działa jako naturalny środek antybakteryjny, hamując rozwój mikroorganizmów i pomagając zachować świeżość żywności. Wystarczy jedynie szczyptę lub dwie – by uzyskać smak i aromat naturalnego wędzenia. Powstaje w wyniku naturalnego procesu wędzenia soli dymem drewna wiśni. ✔️ BEZ konserwantów ✔️ BEZ GMO ✔️ BEZ dodatków wzmacniających smak ✔️ BEZ barwników ✔️ BEZ przeciwutleniaczy Skład: sól drobnoziarnista dymiona drewnem drzewa wiśniowego Opakowanie: nasza sól jest pakowana w szczelnie zamknięte saszetki wielokrotnego zamknięcia, przez to produkt pozostaje świeży oraz aromatyczny przez długi czas.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.