
Do szynek, baleronów, schabów, karkówek i serów – ułatwia umieszczenie mięsa lub sera w siatce przed dalszą obróbką np.: pieczeniem czy wędzeniem.
52,20 zł
Na stanie
Zależy Ci na przygotowywaniu pysznych domowych szynek, innych wędlin (wędzonych, pieczonych i parzonych) oraz serów? Chcesz to robić w prosty i bezproblemowy sposób? Do włożenia mięsa w siatkę wędliniarską brakuje Ci dodatkowych rąk?
Ten innowacyjny aplikator do siatek usprawni Twoje kuchenne prace związane z produkcją domowych wyrobów mięsnych i serowarskich. Specjalna konstrukcja aplikatora – z kołnierzem w kształcie leja, umożliwia jednej osobie łatwe włożenie różnego rodzaju wyrobów w siatkę i uniknięcie kłopotów z wyślizgiwaniem się mięsa.
Użycie produktu jest bardzo wygodne dzięki możliwości przymocowania go do blatu lub innych powierzchni i to w różnych pozycjach – w poziomie lub pionie np.: do szuflady czy drzwiczek kuchennych– aplikacja wsadu do siatki zgodnie z grawitacją.
Użycie aplikatora do siatek to oszczędność czasu. Za jednym zamachem możesz naciągnąć na niego odcinek siatki wystarczający na kilka kawałków mięsa lub sera.
Sprzęt jest łatwy w obsłudze i czyszczeniu. Możesz myć go w zmywarce.
Aplikator ma średnicę 11 cm i pasuje do siatek różnego rodzaju o średnicach od 12 cm.
Zestaw zawiera:
– aplikator do siatek
– dwa zaciski
– trzy krążki antypoślizgowe
– siatkę wędliniarską 3 m
Sposób użycia:
1. Przymocuj aplikator do blatu/stołu lub pionowej płaszczyzny (np: drzwiczek kuchennych) za pomocą zacisków. Zaciski można zamontować z przodu lub boku podstawy aplikatora.
2. Odpowiednią długość siatki naciągnij na tubę aplikatora.
3. Zawiąż lub zaciśnij zaciskami wędliniarskimi koniec siatki i umieść ją na aplikatorze.
4. Włóż mięso lub ser do aplikatora przytrzymując siatkę drugą ręką.
Przesuwaj wsad w kierunku siatki tak, aby produkt był ciasno włożony.
5. Po wypełnieniu siatki wsadem, zawiąż ją ciasno sznurkiem wędliniarskim lub zaciśnij zaciskarką wędliniarską i odetnij z lekkim naddatkiem. Jeśli przygotowujesz kilka kawałków mięsa pod rząd, w przypadku użycia zaciskarki od razu załóż dwa zaciski, jeden za wsadem, drugi kawałek dalej i przeciśnij siatkę pomiędzy nimi.
Twoje mięsa i sery są gotowe do dalszej obróbki – wędzenia, pieczenia, parzenia.
Zaciskarki i zaciski do kupienia tutaj https://piwopiweczko.pl/90-sprzet
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.