Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych.
Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje (dowiedz się więcej).
zamknij

Nowy produkt

Podpuszczka - do wyrobu serów

5,00 zł

Więcej informacji

Domowy wyrób serów to jeden z najwcześniejszych rodzajów SLOW FOOD. Im dłużej dojrzewa tym jest lepszy. Najlepiej smakuje jedzony w gronie przyjaciół razem ze swieżym, pachnącym domowym chlebem i popijany domowym winem lub piwem. taka atmosfera idealne pasuje do tej idei-jedzenia prostych produktów przygotowanych samemu z troską o najmniejszy szczegół
 Podpuszczka do produkcji serów.
Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.
1g podpuszczki wystarcza na 100 litrów mleka.
Sposób użycia:
1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez ciebie ilości mleka.
2. Rozpuść ją w 50 ml wody.
3. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj rozpuszczoną podpuszczkę do mleka.
4. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu.


 masa netto 5x1g (1g na 10kg sera)

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Podpuszczka - do wyrobu serów

Podpuszczka - do wyrobu serów

8 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: