Brak produktów
Nowy produkt
9 Przedmioty
Chusta serowarska idealna do domowej produkcji sera. Domowy wyrób sera to jeden z najwcześniejszych rodzajów SLOW FOOD. Im dłużej dojrzewa tym jest lepszy. Najlepiej smakuje jedzony w gronie przyjaciół razem ze świeżym, pachnącym domowym chlebem i popijany domowym winem. Taka atmosfera idelnie pasuje do tej idei - jedzenia prostych produktów przygotowanych samemu z troską o najmniejszy szczegół.... - Duży rozmiar chusty ułatwia proces serowarski oraz pozwala na produkcję większej ilości sera (1 kg) - Dzięki stożkowej strukturze otworów nie przywiera do masy serowarskiej dzięki czemu powierzchnia sera jet wyjątkowo gładka - Nie zatrzymuje w sobie wilgoci, co powoduje, że nie trzeba stosować dużego nacisku - Umożliwia łatwe wyjęcie sera z prasy - Wykonana z elastycznego, trwałego polietylenu - Wielokrotnego użytku, po uprzednim wypraniu w temp. 60-70°C - Aby uzyskać jak najlepsze odsączenie serwatki oraz gładkość sera należy umieścić masę serowarską od wewnętrznej, gładkiej strony chusty.
Wymiary:
Szerokość produktu: 50.0cm
Głębokość produktu: 0,1cm
Wysokość produktu: 50.0cm
Kształt: kwadrat
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...