Nowy produkt

17 Przedmioty

Butelka na nalewkę z korkiem 200 ml 1 szt.

6,30 zł

Więcej informacji

Butelka na nalewki z korkiem to doskonałe rozwiązanie dla miłośników domowej produkcji alkoholi. Twoje nalewki zachowają pełnię smaku i aromatu przez długi czas.

  • Wysoka jakość - butelka wykonana jest z wysokiej jakości, przezroczystego, klarownego szkła, w którym świetnie zaprezentują się wszystkie kolorowe trunki.
  • Uniwersalny kształt - niebanalny kształt butelki oraz jej wysokość ok. 20 cm, sprawiają, że świetnie nada się ona zarówno do nalewek, jak i win, syropów oraz soków owocowych.
  • Idealna na upominek - 200 ml pojemność butelki, sprawia, że zamknięte w niej domowe napoje idealnie zaprezentują się w niejednym barku. Domowej produkcji nalewka w takiej butelce będzie również ciekawym pomysłem na drobny prezent dla bliskich.
  • Szczelne zamknięcie - butelki zamykane są szczelnie naturalnym korkiem, co nie tylko wpływa na bezpieczeństwo przechowywanego trunku, jak i na wizualny aspekt całej butelki.
  • Kompletny zestaw - butelki sprzedawane są w zestawie po 6 sztuk wraz z wykonanymi z naturalnego materiału korkami.

Butelka pojemności 200 ml  wraz z pasującym do niej wykonanym z naturalnego materiału korkiem. Butelka tego rozmiaru idealnie nada się do przechowywania domowych nalewek, win, soków oraz syropów w domowych barkach i spiżarniach! Kształt butelki oraz jej smukła szyjka sprawiają, że wypełniona domowym trunkiem staje się ciekawym pomysłem również na upominek dla bliskich. Wysoka jakość przezroczystego szkła, z którego wykorzystany jest produkt, sprawia, że będziesz cieszył się jej pięknem i użytecznością przez naprawdę długi czas.

Przepis na domową nalewkę z jeżyn

Składniki:

  • 1 kg dojrzałych jeżyn
  • 450 g cukru
  •  0,5 L alkoholu 40-50 %

Przygotowanie:

Umyte jeżyny wsyp do słoja, zasypując warstwowo cukrem. Całość wstrząśnij kilka razy tak, by cukier dobrze zmieszał się z owcami. Słój przykryj gazą i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1,5-2 tygodnie. Dobrze sprawdzi się tu nasłoneczniony parapet. 

Po tym czasie jeżyny rozgnieć i zalej alkoholem. Słój zamknij szczelnie zakrętką i pozostaw na kolejne 1,5-2 tygodnie. W tym czasie nadal regularnie potrząsaj słojem. Po tym okresie nalewkę przefiltruj. Do tej czynności doskonale sprawdzi się worek filtracyjny. Nalewkę oddzieloną od miąższu przechowuj w słoju lub butelkach. Po 6 miesiącach nalewka uzyskuje pełnię smaku i jest gotowa do spożycia. 

Na zdrowie!

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane