
Niezastąpiona pomoc w produkcji domowych wędlin – peklosól pozwoli Ci na przygotowanie zalew do peklowania, nastrzykiwania i nacierania wędlin i mięs przygotowywanych we własnym domu.
3,60 zł
Na stanie
Pekla – peklosól z ziołami pozwoli Ci na szybkie i bezproblemowe przygotowanie zalew służących do peklowania i nastrzykiwania domowych wędlin i mięs. Produkt nadaje się również do nacierania mięs na sucho. Opakowanie 67g starcza na przygotowanie 2 kg mięsa. Dzięki składnikom zawierającym 50% mniej azotynów niż w tradycyjnej peklosoli produkt pozwoli Ci na przygotowanie zdrowszych potraw dla całej Twojej rodziny! Stosując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe, aromatyczne i niezwykle smaczne!
Stworzenie własnej zalewy solankowej jeszcze nigdy nie było takie proste!
Wystarczy wymieszać i zagotować zawartość opakowania w 1 L wody.
Przepis na peklowanie na mokro 2 kg mięsa:
Zawartość opakowania wsyp do 1L wody i zagotuj. Mięso (najlepiej w kawałkach po ok. 1 kg) umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania) i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą. Opcjonalnie do peklowania dorzuć 1-2 pokrojone ząbki czosnku. Pekluj w temperaturze 4-8℃ przez okres 7 dni, jeśli stosujesz nastrzyk (14 dni bez nastrzyku), obracając mięso co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia.
Składniki: chlorek sodu (NaCl), zioła (owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek), azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250), substancja antyzbrylająca (E504ii).
Masa netto: 67 g
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.